Futbal

Víkendový futbal mladých: Mladší dorastenci v Nitre nebodovali, Michalovce zaskočili starších žiakov

Jarná časť futbalovej sezóny 2014/ 2015 naplno beží aj pre mládežnícke tímy MFK Ružomberok. Ponúkame vám výsledkový servis a fotogalériu zo zápasov staršieho dorastu U19 a mladších žiakov U13 a U12 s Košicami.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový futbal mladých: Mladší dorastenci v Nitre nebodovali, Michalovce zaskočili starších žiakov
Zdroj: Dnes24.sk

I. liga starší dorast (U19)

MFK Ružomberok – FK Dukla Banská Bystrica 2:2 (0:1)

Góly RK: Čurma, J. Kudlička

Viliam Hýravý (tréner MFK Ružomberok U19): ,,V prvom polčase náš výkon nebol dobrý a súper nám dal gól po štandardnej situácii, rohovom kope. V druhom polčase sa to zlepšilo, dali sme dva góly, vývoj zápasu sme otočili vo svoj prospech, no opäť individuálna chyba nášho brankára znamenala vyrovnanie a stratu dvoch bodov."

I. liga mladší dorast (U17)

FC Nitra – MFK Ružomberok 3:0 (0:0)

Martin Filek (tréner MFK Ružomberok U17): ,,Prvý polčas sme hrali veľmi dobre a súpera sme nepustili takmer k ničomu. Vypracovali sme si aj šance, ale ostali bez gólového efektu. V druhom polčase sme po zbytočných individuálnych chybách inkasovali tri góly a bolo rozhodnuté. Dúfam, že sa z toho poučíme a v ďalšom zápase sa tomu vyvarujeme."

I. liga mladší dorast (U16)

FC Nitra – MFK Ružomberok 1:0 (1:0)

Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U16): ,,Iba v priemernom ligovom dorasteneckom zápase sme nedokázali prekonať defenzívu Nitry. Domáci hráči v hlbokom bloku na vlastnej polovici odkopávali lopty, simulovali, naťahovali čas, výbornými zákrokmi vychytal duel brankár Baláži. Potrebujeme veľmi rýchlo zabudnúť na toto stretnutie."

I. liga starší žiaci – nadstavbová časť (U15)

MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)

Ivan Hvolka (tréner MFK Ružomberok U15): ,,V tomto zápase prehralo lepšie družstvo. Hlavne v prvom polčase sme dominovali v obrane ako aj v medzihre. Sklamali sme v koncovke, kde sme nedokázali zakončiť ani lopty do prázdnej brány. Chlapcom za snahu a bojovnosť nemôžem nič vyčítať. Dúfam, že v koncovke sa budeme do budúcnosti len zlepšovať. Gól sme dostali tri minúty pred koncom zápasu, keď sme mali výhodu rohového kopu a po strate lopty nasledoval brejk súpera, ktorý sme nezachytili a súperov hráč s prehľadom skóroval. Dnes nás veľmi mrzia nepremenené príležitosti."

I. liga starší žiaci – nadstavbová časť (U14)

MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 5:1 (3:0)

Góly RK: Uhliarik 3, Plaskúr, Kubík

Mojmír Šrobár (tréner MFK Ružomberok U14): ,,Aj keď nám chýbalo veľa hráčov, ostatní sa bez rešpektu pustili do súpera a prvý polčas bol na jar náš jednoznačne najlepší. Už v prvej minúte otvoril skóre Plaskúr, do polčasu sa presadil ešte dvakrát Uhliarik, no čo je pre nás podstatnejšie, súpera sme napádali už pri jeho šestnástke, hrali sme jednoducho, rýchlo sme kombinovali a vytvorili si aj ďalšie šance. Na začiatku druhého polčasu sme zvýšili na 4:0 a potom sme začali byť veľmi nepresní a nedôrazní, za čo nás súper potrestal gólom. Dvadsať minút sme sa trápili, záver zápasu však opäť patril nám, opäť sme dostali hru pod kontrolu a svoj výborný výkon korunoval Kubík gólom."

I. liga mladší žiaci – nadstavbová časť (U13)

MFK Zemplín Michalovce – MFK Ružomberok 0:4 (0:3)

Góly: R. Šimo, J. Rakyta, J. Čieško, T. Vrajko

Oto Omasta (tréner MFK Ružomberok U13): ,,V Michalovciach sme podali jeden z najslabších výkonov sezóny, ale aj to nám stačilo na víťazstvo. Zápasu chýbalo nasadenie, bojovnosť a absentovala aj tovrivosť a kreativita z oboch strán. Súper nás neprinútil ukázať čo je v nás a my sme hrali len to, čo sme potrebovali."

I. liga mladší žiaci – nadstavbová časť (U12)

MFK Zemplín Michalovce – MFK Ružomberok 0:9 (0:6)

Góly: Makovický 3, Potocký 2, Diviš, Petruf, Kabát, Záhradník

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U12): ,,Chlapci k zápasu pristúpili zodpovedne. Zápas bol veľmi dobrý. Na začiatku zápasu sme dali rýchle góly, čo sa nám nedarilo v predchádzajúcich zápasoch. Súpera sme do ničoho nepustili a celý zápas sme hrali disciplinovane a keby sme premenili všetky naše gólové šance, vyhráme ešte väčším gólovým rozdielom."

Zdroj: mfkruzomberok.sk; foto: Peter Graf;

I. liga starší dorast (U19)
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM