Jozef Milan Futbal

Tréner Galád berie celú zodpovednosť za výber hráčov na seba, Zreľákovi drží palce

MFK Ružomberok pokračuje v zimnej príprave na jarnú časť futbalovej sezóny. V sobotu odohrá priateľský zápas na trávniku Wisly Krakov. Hlavný tréner Ivan Galád jasne hovorí o svojej nedeliteľnej zodpovednosti za výber hráčov, ktorí posilnia mužstvo.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Galád berie celú zodpovednosť za výber hráčov na seba, Zreľákovi drží palce
Zdroj: TASR

Klub pokračuje v stabilizácii hráčskeho kádra tak, aby jeho sila zodpovedala jasnej a náročnej úlohe – záchrane ligového futbalu v Ružomberku. V rozhovore s Jánom Svrčekom pre portál liptov.sme.sk sa vyjadruje aj o nečakanom odchode Adama Zreľáka: „K futbalu patria aj odchody. Netajím, predstavoval som si to inak. Musel som ale rešpektovať situáciu, ktorá vznikla. Adam však vždy bude patriť k mojim najobľúbenejším hráčom a budem mu držať len palce.“ (Viac v príspevku: http://ruzomberok.dnes24.sk/…racia-195212)

V posledných dňoch MFK podpísal kontrakty s útočníkom Pavlom Masarykom, brankárom Štefanom Seneckým a tiež s 24-ročným ľavým obrancom z Arménska Gagik Dagbašjan. „Hráčom, ktorých sme vyberali veľmi citlivo a opatrne, dôverujem,“ povedal Ivan Galád. „Ja som zodpovedný za to, aby išlo o skutočné posily. Ak by sa nimi nestali, bola by to len moja chyba a nie ich. Hľadáme takých futbalistov, ktorí budú robiť nielen výsledky, ale aj baviť divákov,“ dodáva lodivod A-mužstva. Na skúške sú v súčasnosti dvaja obrancovia – Patrik Vajda z Dukly Banská Bystrica a srbský futbalista Zoran Gajič.

Najbližšie prípravné stretnutia:

  • Sobota 24. januára 2015 o 12:00 MFK Ružomberok – Wisla Krakov SA (v Mysleniciach)
  • Utorok 27. 1. 2015 o 15:00 MFK Lokomotíva Zvolen – MFK Ružomberok (Zvolen)
  • Sobota 31. 1. 2015 o 13:00 MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce (Ružomberok, UT)

Zdroj: liptov.sme.sk/ mfkruzomberok.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM