Tento rok sa súťaže zúčastnilo 26 družstiev z celého Slovenska napríkl

Tento rok sa súťaže zúčastnilo 26 družstiev z celého Slovenska napríklad Bratislava,Zlaté Moravce, Michalovce, Humenné,Púchov, Horný Smokovec, Tatranská Štrba, Kežmarok, Poprad, Žilina, Bojnice… . Zahanbiť sa nenechala ani naša škola, na ktorej sa súťaž konala a tiež mala svoje želiezka v ohni.
O tom, že je o súťaž zo strany divákov veľký záujem, svedčila ich návštevnosť. Svojou účasťou potešili aj najmladší maškrtníci materských a základných škôl.
Vstup na podujatie bol voľný a každý návštevník dostal pri vstupe zadarmo jednu palacinku, ktorú pripravili žiaci druhého ročníka odboru cukrár. Pripravili cca 700 kusov chutných palaciniek.
Porota bola zložená z profesionálnych kuchárov, ktorí varia väčšinou v tatranských hoteloch, to nemala ľahké. Súťažiaci vyrábali palacinky rôznych tvarov a chuti.
Palacinky boli makové, špenátové, špaldové, cviklové, z matcha čaju, ovsených vločiek či chia semienok.
„Prvý krát sme na súťaž pozvali aj žiakov základných škôl, z ktorých sa nazbieralo 6 družstiev, 3 družstvá seniorov a 19 družstiev juniorov“ uviedla Gabriela Maceková zo Spojenej školy v Ružomberku.
Kým porota spočítavala výsledky, Alexander Koóš a Dávid Mareček pripravovali škoricové palacinky s čokoládovou náplňou z mascarpone, hruškovou zmrzlinou, medovým a čokoládovým kaviárom, čo malo medzi prítomnými divákmi veľký úspech.
Účastníci súťaže odchádzali spokojní, plný nových skúseností a zážitkov. Všetci sa zhodli v jednom, že sa určite stretnú na 8. ročníku.

Z výsledkovej listiny:
Kategória JUNIOR
1.miesto – Mrkvovo tvarohové palacinky
Tatiana Smolárová, Peter Ševc Súkromná stredná odborná škola,SNP 1253, Poprad Veľká
2.miesto – Palacinka s červenou repou plnená kozím syrom, slivkové maslo, flambovaná a pošírovaná hruška, mätový gél, lieskovcový krém , pečené lieskovce, perníkovo-hruškový prach
Ladislav Floreán, Ivan Csanó Súkromná stredná škola HOST, Riazanská 7, 5 831 03 Bratislava 3
3. miesto – Figové Flambované palacinky, brusnicovo-vínová omáčka, brusnicová emulzia s kokosovým mliekom
Norbert Kravec, Martin Hasaralejko Stredná odborná škola obchodu a služieb, Školská 4, 071 01 Michalovce
Kategória SENIOR
1. miesto – Jablková palacinka s tvarohom a figami
Lenka Majerčíková Koliba Žerucha, Štúrova 67/11059 41 Tatranská Štrba
2. miesto – Špaldová palacinka/teplý mäsový šalát/dip z medvedieho cesnaku
Miroslav Gemzický Žilinský klub kuchárov a cukrárov
3. miesto – Tekvicová palacinka plnená, mascarpone a javorovým sirupom
Dávid Mjartan, Martin Brand Muzika Restaurant, Hurbanovo námestie 15/29972 01 Bojnice
Kategória ZÁKLADNÉ ŠKOLY
1. miesto – Crepes farcies
Vanda Kralčáková, Michaela Dibdiaková Základná škola Janka Matúšku, Kohútov sad 1752/4, 026 01 Dolný Kubín
2.miesto – Bryndzová palacinka
Karin Gromová , Romana Selešiová Základná škola, Andreja Hlinku, Černovských martýrov 29, 034 06 Rbk-Černová
3.miesto – Palacinkový motýľ
Sofia Solčanská, Júlia Bušová Základná škola Janka Matúšku, Kohútov sad 1752/4, 026 01 Dolný Kubín