Samospráva

Sliačania budú mať nielen kanalizáciu, ale aj nové cesty

Na uliciach a cestách vo všetkých troch častiach najväčšej liptovskej obce Liptovské Sliače panuje od jari čulý stavebný ruch. Viac ako dve desiatky kilometrov novej kanalizačnej siete by mali byť riadne zabudované v zemi ešte do konca tohto kalendárneho roka.

Ilustračný obrázok k článku Sliačania budú mať nielen kanalizáciu, ale aj nové cesty
Zdroj: Dnes24.sk

„Treba priznať, že samotná realizácia zo začiatku trošku pokrivkávala a dostávala sa do časového sklzu. Potom hlavný zhotoviteľ oslovil ďalšie stavebné firmy a pustili sa svižnejšie do tejto veľkej investičnej akcie. Už sa im podarilo dobehnúť ten nepríjemný časový sklz,“ uviedol starosta Ján Ondrejka.

Zároveň spresnil, že hotové sú takmer dve tretiny prác. „Vyzerá to veľmi dobre, lebo zostáva pomerne dosť času, aby sa podarilo celé kanalizačné potrubie položiť do konca jesene, pokiaľ sa budú dať robiť výkopové zemné práce. Na jar by sa už mali začať klásť nové asfaltové povrchy na cesty,“ pokračoval Ondrejka.

Práve možnosť vynoviť staré povrchy miestnych komunikácií je, podľa starostu, ďalším veľkým benefitom tohto projektu. Samozrejme, obyvatelia musia dočasne pretrpieť zvýšenú prašnosť, blato, hluk a dopravné obmedzenia, no už o necelý rok bude dlho chýbajúca kanalizácia v plnej prevádzke.

ilustračné foto: sakralnacesta.sk – Kostol sv. Šimona a Júdu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM