Ivana Milanová Správy Samospráva

Ružomberské kalendáre najúspešnejšie na Slovensku

Najúspešnejší región. Takýmto významným honorom sa môže pýšiť naše mesto a okolie po tradičnej súťaži o najkrajšie kalendáre Slovenska 2017. Odnášame si z nej totiž až päť ocenení.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberské kalendáre najúspešnejšie na Slovensku
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk

Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov pripravuje každoročne Súťaž o najkrajší kalendár Slovenska. A 25. ročník, ktorého výsledky vyhlásili začiatkom apríla v Banskej Bystrici, bol mimoriadne úspešným pre región Ružomberka.

V kategórii kalendárov miest totiž získalo Mesto Ružomberok vo veľkej konkurencii tretie miesto za dielo „Ružomberok 2017". Autor kalendára Jaroslav Maga z MsÚ sa získanému oceneniu veľmi teší. „Naše mestské kalendáre majú bohatú tradíciu. Mesto každoročne vydávalo tematicky zamerané kalendáre, ktoré mapovali históriu mesta, architektúru, tradície, folklór, známe osobnosti či okolitú prírodu."

Podľa jeho slov, úspechy Ružomberka v tejto oblasti sú dané aj bohatým zázemím fotografov v našom meste. „Mnohé z nich boli aj ocenené. A aj súčasné vedenie mesta pokračuje v tradícii vydávania nástenných kalendárov, čoho dôkazom je aj toto ocenené dielo."

Zdroj: Mesto Ružomberok

Mestský kalendár na tento rok zachytáva na fotografiách najkrajšie dominanty mesta a okolité atraktívne doliny Hrabovo a Čutkovo. Nechýbajú ani pohľady na Vlkolínec, Smrekovicu či Malinô Brdo. Pokračuje Maga: „Graficky zaujímavá je obálka, ktorú tvorí ruža ako mestský erb. Kolážou sú v nej vyobrazené snímky známych budov a architektonických skvostov mesta. Na rozdiel od minulých kalendárov, ktoré boli venované histórii, najnovší zobrazuje súčasnosť."

Okrem radnice však na súťaži bodovali aj iné kalendáre z Ružomberka a okolia. V kategórii stolových získal prvenstvo Miroslav Saniga, medzi autorskými bol druhý Ľubomír Schmida s dielom Domovina naša, a tretie miesta si odniesli aj Mondi SCP – Priemyselná symfónia (firemné fotografické) a Liptovské múzeum v Ružomberku – Nositelia tradícií (regióny).

Zdroj: Mesto Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM