Futbal

Predposledné ligové kolo: MFK Ružomberok remizoval na Kopaniciach

Po stredajšom ligovom zápase v Senici sa ružomberskí futbalisti domov nevrátili. V sobotu v 32. kole Fortuna ligy hrali v Myjave. Napriek tomu, že v dueli s domácim Spartakom získali bod za remízu, tréner Ivan Galád bol znova nespokojný.

Ilustračný obrázok k článku Predposledné ligové kolo: MFK Ružomberok remizoval na Kopaniciach
Zdroj: Dnes24.sk

Spartak Myjava – MFK Ružomberok 1:1 (1:1)

Góly: 5.Daniel – 38.Boszorád. Rozhodoval. Očenáš, ŽK: Švec, Ciprys – Zošák, Gerát, 825 divákov.

Myjava: Urminský – Švec, Jánošík, Častulín, Kolár – Bílovský, Marček – Jastráb (63. Ciprys), Pekár, Daniel – Kuzma (68. Peňaška)

Ružomberok: Nikolić – Rosa, Kružliak, Maslo, Lupták – Nagy (60. Janič), Gerát – Boszorád, Vavrík, Zošák (46. Almaský) – Masaryk (82. Kotora)

Úvodnú strelu na bránu videli prítomní diváci v 5. minúte a hneď skončila gólom, keď z 20 metrov napriahol presne k žrdi Daniel – 1:0. Liptáci pohrozili v 16. minúte, Lupták si narazil s Vavríkom, ale lopta z jeho kopačky preletela tesne ponad bránu. V 27. a 29. minúte zakončovali o čosi aktívnejší domáci hráči po rohových kopoch, no ani Kolár, ani Daniel neprekonali Nikolića. Vyrovnanie sa zrodilo v 38. minúte, dlhú prihrávku za myjavskú obranu prebral Boszorád a strelou do protipohybu brankára poslal loptu do siete – 1:1.

Krátko po začiatku druhého polčasu zacentroval z pravej strany Pekár a Kuzma hlavičkoval mimo brány. O v 56. minúte mieril z priameho kopu k žrdi Pekár a Nikolić vytesnil loptu na rohový kop. „Kopaničiari“ sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, v 70. minúte hľadal Bílovský pred bránou Ciprysa, no lopty sa v poslednej chvíli zmocnil Nikolič. Ten bol v permanencii aj o minútu pri Pekárovej strele. Divákov zdvihla zo sedadiel situácia zo 74. minúty, keď prišlo k stretu Rosu s Peňaškom v pokutovom území hostí, ale nepískalo sa. Na opačnej strane bol vo výbornej pozícii Masaryk, no Urminský loptu za svoj chrbát nepustil. Zápas gradoval, v 78. minúte narobila Nikoličovi starosti prudká Kolárova strela, no body sa napokon delili.

Peter Gergely, tréner Myjavy: „Po neúspešných výsledkoch sme dnes chceli vyhrať. Jediné, čo ma mrzí je to, že sme nevyhrali. Chlapci išli na doraz, mali sme dosť príležitostí, aby sme zápas rozhodli. Nepodarilo sa nám to a výsledok je taký, aký je. Spokojný som s výkonom, nespokojný s výsledkom.“

Ivan Galád, tréner Ružomberka: „Náš výkon sa mi dnes nepáčil, paradoxne sme získali bod, ale nie som spokojný s našou hrou, pretože aj v Senici, aj v ostatných zápasoch, sme hrali lepšie, futbalovejšie. Pochváliť môžem veľmi pekné prostredie, veľmi úprimných domácich. V zápase sme mali ukázať viac futbalovej kvality.“

Foto: Spartak Myjava FB

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM