Rôzne

Policajtov je na cestách znova viac: Kontrolujú aj reflexné prvky u chodcov

Policajti v pôsobnosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline už v súčasnej dobe vykonávajú na území Žilinského kraja zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky v súvislosti s väčšou intenzitou dopravy pred vianočnými sviatkami.

Ilustračný obrázok k článku Policajtov je na cestách znova viac: Kontrolujú aj reflexné prvky u chodcov
Zdroj: Dnes24.sk

Vo zvýšenom dohľade budú pokračovať aj pred koncom roka a tiež na konci zimných prázdnin. Výkon služby je zameraný najmä na hlavné cestné ťahy, frekventované križovatky a aj miesta zvýšeného pohybu nemotorových účastníkov cestnej premávky za zníženej viditeľnosti. V prípade potreby budú policajti riadiť a usmerňovať cestnú premávku za účelom jej bezpečnosti a plynulosti.

Počas výkonu opatrení budú policajti kontrolovať aj dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi, s osobitným dôrazom na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb cyklistami, používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami a kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi.

Ilustračné foto: poprad24

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM