Rôzne

Na stavbe D1 nad Likavkou buldozerista vytlačil z kriakov protitankovú mínu

Posledný deň októbrovej dekády poobede bola hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Ružomberok vyslaná krajským operačným strediskom do obce Likavka na preverenie oznámenia, podľa ktorého pracovníci pri stavebných prácach na výstavbe diaľnice našli nášľapnú mínu.

Ilustračný obrázok k článku Na stavbe D1 nad Likavkou buldozerista vytlačil z kriakov protitankovú mínu
Foto: Jozef Milan

Po príchode na miesto, ktoré sa nachádza 100 metrov za obcou smerom na Dolný Kubín, sa hliadka skontaktovala s koordinátorom prác. Ten uviedol, že ich pracovník upravujúci terén, vytlačil z krovín, ktoré práve likvidoval, železné teleso pripomínajúce nášľapnú mínu. „Na miesto bol privolaný pyrotechnik z Krajského riaditeľstva PZ Žilina, ktorý potvrdil, že sa jedná o protitankovú mínu z obdobia II. svetovej vojny a uvedenú muníciu zaistil k dodatočnej likvidácii,“ informovala Gabriela Tkáčová z Okresného riaditeľstva v Ružomberku.

Polícia opätovne upozorňuje ľudí, aby v prípade nájdenia munície s ňou nemanipulovali, nechali ju na mieste a privolali políciu,nakoľko môže ísť o funkčnú nevybuchnutú muníciu, ktorá môže spôsobiť vážne poranenia.

ilustračné foto: rk24

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM