Aktualizované Správy

Meteorológovia: V okrese Ružomberok hrozia záplavy!

Odborníci vydali pre Ružomberský okres viacero výstrah. Všetky súvisia s výdatným dažďom.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia: V okrese Ružomberok hrozia záplavy!
Zdroj: TASR/František Iván

Hrozí nám povodeň z trvalého dažďa. Informujú o tom meteorológovia na stránke Slovenského meteorologického ústavu (SHMÚ). Výstraha II. stupňa povodňovej aktivity pre okres Ružomberok platí do 18.mája 15.00 hod.

Vzhľadom na trvalý dážď a nasýtenosť povodí je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov, zodpovedajúcich stupňom PA.“ dodávajú odborníci zo SHMÚ.

Okrem toho platí pre Ružomberský okres aj druhý stupeň výstrahy pred dažďom. „V okrese Ružomberok sa očakáva výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok 20 – 50 mm,“ konkretizujú meteorológovia.

Táto výstraha platí do 18.mája 6.00 hod. „Vzhľadom na predchádzajúce zrážky a nasýtenosť povodí predstavuje tento úhrn zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.“ dodávajú.

Aktualizované: Pre okres Ružomberok meteorológovia zvýšili stupeň hydrologickej výstrahy na tretí. Výstraha platí do 18.mája do 09.00 hod.

Aktuálne zo Slovenska:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM