Ivana Milanová Rôzne Správy

Medzi Kraľovanmi a Párnicou padli dve lavíny: Doprava bola odklonená na Ružomberok

Cesta I/70 medzi Kraľovanmi a Párnicou je opäť neprejazdná. Znovu sa na ňu zosunul sneh. Polícia odkláňala všetku dopravu smerom na Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Medzi Kraľovanmi a Párnicou padli dve lavíny: Doprava bola odklonená na Ružomberok
Zdroj: TASR

„V danom úseku je niekoľko skrížených kamiónov. Poveternostná situácia je skutočne nepriaznivá, husto sneží a fúka silný vietor. Vodičov v Žilinskom kraji a najmä v horských oblastiach dnes vyzývame, aby prispôsobili svoju jazdu stavu a povahe vozovky,“ povedala hovorkyňa KR PZ v Žiline Jana Balogová.

Rovnaké problémy spôsobila ďalšia mohutná lavína aj na železničnej trati, ktorá bola v úseku od 13.30 h takmer hodinu úplne neprejazdná. „Na odstránenie lavíny sme opäť nasadili rušeň s pluhom a dve desiatky zamestnancov, ktorí sú v nepretržitej pohotovosti,“ skonštatovala Ivana Popluhárová, zástupkyňa riaditeľky Odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).

Vzhľadom na charakter počasia takmer na celom území Slovenska nie je podľa ŽSR vylúčené, že sa lavíny v danej lokalite nevyskytnú aj v priebehu popoludnia a noci.

Úsek medzi Kraľovanmi a Párnicou bol dnes úplne ochromený. Dve lavíny padli na železničnú trať aj na vozovku. Polícia odkláňala všetku dopravu smerom na Ružomberok. Po niekoľkých hodinách sa úsek podarilo sprejazdniť, v čase obeda však vozovku opäť zasypal sneh.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM