Futbal Šport Správy

Ružomberok neskrýva medailové ambície, Struhár: Príprava bola dobrá

Po jeseni tretí tím futbalovej Fortuna ligy 2021/2022 MFK Ružomberok má na jar ambície obsadiť priečky zaručujúce účasť v pohárovej Európe.

Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Futbalisti najprv vo vlastných podmienkach odrobil „hrubú“ zimnú prípravu a potom vycestoval na herné sústredenie do tureckej Lary.

Turecký pobyt

„Doma sme sa snažili zvýšiť aj kondičný potenciál pričom sa využívala sa umelá tráva i posilňovňa na štadióne. Veľmi si pochvaľujem turecký pobyt, ktorý nám vyšiel po všetkých stránkach. Z ôsmich prípravných stretnutí mužstvo odohralo sedem, z toho bolo šesť úspešných a jeden s prehrou, keď naša hra mala stúpajúcu tendenciu. Za akúsi čerešničku na torte možno označiť víťazstvo nad ruským Dynamom Moskva (2:1). Teší ma veľmi, že noví hráči Kristóf Domonkos a Filip Lichý veľmi rýchlo zapadli do kolektívu. Akurát generálku s poľským tímom GKS Jastrzebie sa nám neuskutočnila pre pozitívne covidové prípady,“ zhodnotil zimnú prípravu kouč „Ruže“ Peter Struhár.

Zmeny v kádri

V kolónke odchody figuruje šesť mien. Severomacedónsky reprezentant Tichomír Kostadinov, ktorému sa naplnil angažmán pod Čebraťom, prestúpil do poľského Piastu Glivice, Dalibor Takáč si to rovnako namieril k do Poľska, keď podpísal dva a pol ročný kontrakt s Koronou Kielce. Na ukončení zmluvy sa s MFK dohodol Rastislav Kružliak a na hosťovania, so zámerom, aby mali dostatočnú zápasovú minutáž, odišli Adam Brenkus, Michal Dopater (obaja Partizán Bardejov) a Tomáš Kubík (MŠK Púchov).

„Celkove s kádrom, jeho kvalitou i šírkou, som spokojný, ale kvária nás zdravotné problémy,“ podotkol Struhár, ktorý v súčasnosti sa musí zaobísť bez troch zranených hráčov – Jána Masla, Samuela Šefčíka a Jakuba Tancíka, ktorý je po operácii členku.

Kapitán mužstva a pilier zadných radov Ján Maslo, vypadol z bežného futbalového módu v druhom zápase v Turecku proti FC Balkani a stále s mužstvom netrénuje. „Vyskočilo mi rameno, už sa ale môj zdravotný stav zlepšuje. Ešte čakám na vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Verím, že to bude v poriadku,“ skonštatoval 36-ročný stopér a smerom k jari pripojil: „Cez zimu sme odviedli kus roboty, a tak sú všetky predpoklady na to, aby sme sa na jar herne i výsledkovo ešte posunuli. Verím, že súčasnú latku nepodlezieme.“

Ružomberok, ktorý po predchádzajúcej siedmej priečke, bol šťukou fortunaligovej jesene, ani po zimnej pauze nechce ustúpiť zo svojich pozícií. „Radi by sme obhájili doterajšie postavenie, no tým netvrdím, že to nemôže byť ešte aj lepšie. Každý zápas bude dôležitý, každý môže prispieť k nášmu medailovému cieľu,“ vyhlásil generálny riaditeľ liptovského klubu Ľubomír Golis.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Káder MFK Ružomberok na jar FL 2021/2022

  • brankári: Dominik Ťapaj, Tomáš Frühwald, Ivan Krajčírik
  • obrancovia: Alexander Mojžiš, Ján Maslo, Mário Mrva, Matej Madleňák, Lukáš Fabiš, Alexander Selecký, Jakub Luka
  • stredopoliari: Oliver Luterán, Filip Lichý, Jakub Rakyta, Kristóf Domonkos, Samuel Šefčík, Matej Kochan, Jakub Tancík, Marek Zsigmund, Timotej Múdry, Martin Rymarenko, Peter Ďungel
  • útočníci: Martin Regály, Tomáš Bobček, Štefan Gerec, Martin Boďa
  • príchody: Domonks (Komárno), Lichý (Slovan Bratislava – hosťovanie), Ťapaj (z vlastnej akadémie)
  • odchody: Kostadinov (Piast Glivice), Takáč (Korona Kielce), Brenkus, Dopater (obaja Partizán Bardejov – hosťovanie), Kubík (MŠK Púchov- hosťovanie), R. Kružliak (ukončenie zmluvy).

Ružomberok v príprave:

  • Ružomberok – Námestovo 3:1, Ružomberok – Banská Bystrica 2:0, Ružomberok – Bardejov 4:2, Ružomberok – Bielsko-Biala 2:1, Ružomberok – Radničky Niš 2:1, Ružomberok – Ballkani 1:2, Ružomberok – Dinamo Moskva 2:1

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM