Jozef Milan Rôzne

Dolný Liptov ťahá dlhodobo za kratší koniec: Čutkovská koliba ale potvrdzuje, že to ide

Inšpektori turistickej organizácie Region Liptov hodnotili 15 podnikateľov v cestovnom ruchu, ktorí sa prihlásili do projektu overovania kvality služieb - Liptovská hviezda. Z dolného Liptova uspela Koliba u dobrého pastiera, ktorá získala dve z troch možných hviezdičiek prestížneho ocenenia.

Ilustračný obrázok k článku Dolný Liptov ťahá dlhodobo za kratší koniec: Čutkovská koliba ale potvrdzuje, že to ide
Foto: Jozef Milan / Zdroj: Dnes24.sk

Celkom päť ubytovacích zariadení na Liptove získalo najvyššie ocenenie v rámci projektu Liptovská hviezda. V prvom ročníku nezískalo plný počet, tri hviezdy, ani jedno zariadenie. Podľa riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Dariny Bartkovej je to dôkaz výrazného skvalitnenia ponúkaných služieb jednotlivých penziónov či hotelov.

Neohlásené anonymné návštevy

O certifikát kvality zabojovalo v tomto ročníku 15 podnikateľov v cestovnom ruchu, 12 zariadení Liptovské hviezdy obhajovalo (aj Koliba u dobrého pastiera). V hodnotení najlepšie obstáli Hotel Jánošík z Liptovského Mikuláša, Wellness Hotel Grand z Demänovskej doliny, Penzión Drak z Demänovej, hotel Liptovský Dvor z Liptovského Jána a Tri Studničky z Demänovskej doliny. "Špecializovaná firma formou mystery shoppingu vyskúšala služby. Kontrolór sa ubytoval, často aj s rodinou a deťmi, aby pobyt pôsobil vierohodne. Pod drobnohľad sa v hodnotení dostalo takmer všetko a veľmi sme sa sústredili na ľudský rozmer, lebo cestovný ruch je o emóciách, pocitoch a tie významne ovplyvnia ľudia, ktorí služby poskytujú. Takže to vždy opakované – úsmev, očný kontakt, záujem o klienta zohrávali podstatný význam,“ povedala jedna z odborných garantiek projektu Iveta Chovanová.

Dolný Liptov nemá ambície?

Hodnotenia poskytovateľov ubytovacích a reštauračných služieb prebiehali od októbra do polovice decembra minulého roka. „Cieľom tohto projektu je motivovať ubytovateľov k neustálemu zlepšovaniu a skvalitneniu poskytovaných služieb, aby sa navzájom porovnávali a zlepšovali. V neposlednom rade chceme prezentovať najlepšie zariadenia v regióne, aby sme dali možnosť klientovi, ktorý prichádza na Liptov, aby si vybral ubytovacie zariadenie s garanciou kvality,“ vysvetlila Darina Bartková z OOCR.

Súvisiaci článok:

Zdroj: tasr/rk24

Certifikát kvality Liptovská hviezda
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM