Tomáš Batiz Správy

Ďalšie opatrenia v Ružomberku: Pre koronavírus uzatvorili všetky detské ihriská

Ružomberská radnica vydala nariadenie, prostredníctvom ktorého uzatvára všetky detské ihriská v meste.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie opatrenia v Ružomberku: Pre koronavírus uzatvorili všetky detské ihriská
Zdroj: TASR

Zatvorenie zabezpečí mestská polícia. Opatrenie má zabrániť šíreniu nového koronavírusu. Informoval o tom v piatok hovorca ružomberského primátora Viktor Mydlo.

Nariadenie, ktorým mesto zakazuje obyvateľom stýkať sa v priestoroch detských ihrísk, prišlo po tom, ako na to radnicu vyzvali poslanci a verejnosť. „Množili sa nám sťažnosti, že ľudia porušujú odporučenie nestýkať sa s inými, ktoré vydal hlavný hygienik SR v marci. So zreteľom na blížiace sa oteplenie a aktuálne aj pekný víkend sme sa rozhodli pristúpiť k tomuto kroku,“ povedal viceprimátor Michal Lazár, ktorý predsedá každodenným mimoriadnym poradám vedenia mesta.

Uzatvorenie detských ihrísk mesto zrealizuje prostredníctvom príslušníkov mestskej polície – tí ich v piatok označia a niektoré aj opáskujú. Nariadenie musia podľa Lazára zodpovedne prijať všetci rodičia a svoj voľný čas by mali tráviť radšej mimo ihrísk.

„Detské ihriská budú zatvorené, kým sa situácia v republike neupokojí. Vtedy môžeme začať uvažovať o uvoľnení niektorých našich opatrení, ktorých cieľom je eliminovať riziko nákazy,“ zdôraznil Lazár.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM