Tomáš Batiz Basketbal Šport

Basketbalová eufória v Ružomberku: Slovenky zabojujú proti Čiernej Hore o postup

V Ružomberku je na programe dôležitý zápas slovenskej ženskej basketbalovej reprezentácie.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalová eufória v Ružomberku: Slovenky zabojujú proti Čiernej Hore o postup
Zdroj: TASR

Ak chcú slovenské basketbalistky postúpiť na majstrovstvá Európy 2019 v Lotyšsku a Srbsku, musia v stredajšom zápase proti Čiernej Hore zvíťaziť. Zverenkyne trénera Petra Kováčika majú nakročené k šiestej účasti na kontinentálnom šampionáte.

Slovenky nastúpia proti priamemu konkurentovi v boji o postup o 18.00 h, v prvom vzájomnom zápase vo februári v Podgorici vyhrali 73:72. „Celú kvalifikáciu máme veľmi dobré podmienky na trénovanie, ale aj na ostatné veci. Našou povinnosťou je preto splniť cieľ, ktorý sme si dali,“ uviedol Kováčik.

Pre domácim publikom

V tabuľke A-skupiny sú Slovenky na čele s 9 bodmi, ale prípadná prehra by ich mohla odsunúť až na tretie miesto. Na ME postúpi osem víťazov skupín a šesť najlepších tímov z druhých miest. Istotu účasti mali už skôr usporiadateľské krajiny Lotyšsko a Srbsko. „Budeme hrať pred domácimi fanúšikmi, čo verím, že bude pre nás výhoda,“ povedala rozohrávačka Barbora Bálintová.

S cieľom postúpiť

V ružomberskej hale Koniareň budú hnať slovenské reprezentantky dopredu výborní diváci, hráčky majú všetko vo svojich rukách. „Ja mám veľmi dobrý pocit z družstva i kolektívu. Hráme dlho spolu od mládežníckych výberov a myslím si, že máme na to, aby sme postúpili,“ dodala Angelika Slamová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM