Eva Lacová Správy

Podieľajte sa na rozvoji mesta: Martinčania, máte jedinečnú príležitosť!

Máte chuť v rámci rozvoja mesta Martin niečo zmeniť alebo vylepšiť? Martinčania sa môžu zapojiť do tvorby strategického dokumentu mesta.

Ilustračný obrázok k článku Podieľajte sa na rozvoji mesta: Martinčania, máte jedinečnú príležitosť!
Zdroj: Dnes24.sk

Program hospodárskeho, sociálneho a kultúrneho rozvoja mesta Martin na roky 2016 – 2023 je základným dokumentom, na základe ktorého bude mesto usmerňovať rozvojové aktivity v najbližších rokoch. Je tiež dôležitou oporou pri predkladaní žiadostí o nenávratné finančné príspevky EÚ na projekty samosprávy a iných subjektov pôsobiacich na území mesta Martin.

Názor občanov je pre mesto dôležitý

Mesto potrebuje stanoviť prioritné oblasti, ktoré bude finančne podporovať, aby kvalita života Martinčanov narastala a aby mesto bolo častejším cieľom domácich i zahraničných turistov. Preto mesto Martin potrebuje počuť aj Váš názor,“ informuje mesto.

Jednotlivé časti tohto strategického dokumentu spracúva Rozvojová agentúra Žilinského samosprávneho kraja. Podieľajú sa na ňom aj pracovné skupiny zložené z poslancov mestského zastupiteľstva, pracovníkov mestského úradu a externých expertov v jednotlivých oblastiach.

Stačí vyplniť dotazník

Aby bolo možné do programu zapracovať aj potreby občanov, pripravilo mesto Martin nenáročný dotazník. V elektronickej podobe sa nachádza na internetovej stránke mesta Martin a tiež na oficiálnej stránke mesta na Facebooku. Formulár dotazníka v tlačenej podobe sa nachádza v Informačnej kancelárii vo vestibule Mestského úradu v Martine i v Turisticko-informačnej kancelárii. Na spomínaných miestach ho môžete aj odovzdať. Na vyplnenie dotazníka majú Martinčania čas do konca augusta.

Zdroj a foto: Mesto Martin

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM