tp Rôzne

Ocenenie pre martinského policajta: Zachraňoval ľudský život mimo služby

I keď je momentálne mesto Martin v nepriaznivej pozícii v súvislosti s dlhoročnou kauzou, zasadnutie mestského zastupiteľstva nemusí byť len o riešení problémov mesta. Na tom poslednom bolo udelené dôležité ocenenie.

Ilustračný obrázok k článku Ocenenie pre martinského policajta: Zachraňoval ľudský život mimo služby
Zdroj: TASR

Na štvrtkovom mestskom zastupiteľstve bolo odovzdané čestné uznanie príslušníkovi mestskej polície, veliteľovi zmeny a okrsku mestskej polície Adrianovi Stloukalovi. Čestné uznanie udelil zástupca primátora mesta Martin Imrich Žigo za záslužný čin pri záchrane ľudského života.

K záchrannej akcii došlo ešte začiatkom roka vo Veľkej Fatre. Mladý horolezec spadol z Brankovského ľadopádu. Mestský policajt Adrian Stloukal tam bol v čase osobného voľna na výlete s rodinou.

Stloukal videl dvoch ľadolezcov, pričom jeden z nich spadol rovno vedľa neho. Policajt zavolal tiesňovú linku, komunikoval so záchrannou službou a organizoval tak pomoc pri záchrane ľudského života: „S druhým ľadolezcom sme dávali prvú pomoc a snažili sme sa ho hlavne udržať pri živote. Dôležité asi bolo povedať záchranárom prvotné informácie, lebo to poznám aj z práce. Ľudia často telefonujú k nám na operačné stredisko a nevedia presne popísať, čo sa stalo," opísal záchrannú akciu príslušník mestskej polície.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM