Eva Lacová Správy

Kto by mal podľa vás získať Cenu ŽSK? Navrhnite svojho kandidáta!

Aj v tomto roku môžu Martinčania rozhodnúť o tom, kto získa Cenu Žilinského samosprávneho kraja. Zapojiť sa je možné do konca augusta.

Ilustračný obrázok k článku Kto by mal podľa vás získať Cenu ŽSK?  Navrhnite svojho kandidáta!
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) môžu do konca augusta navrhovať na Cenu ŽSK kandidátov z regiónov Liptova, Kysúc, Turca, horného Považia alebo Oravy, ktorí sa veľkou mierou zaslúžili o rozvoj a prezentáciu kraja.

Je pre mňa česť oceniť ľudí, ktorí prispievajú k šíreniu dobrého mena nášho samosprávneho kraja nielen doma, ale aj v zahraničí. Vyzývam preto všetkých obyvateľov, aby poslali svoje návrhy a pomohli nám vybrať, pretože rozhodne je z koho. V našom kraji máme mnoho talentovaných, obetavých a významných ľudí, ktorí si zaslúžia náš obdiv a uznanie,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

V minulom roku ocenil ŽSK literárneho historika Augustína Maťovčíka, športovca a trénera Dušana Ondruša a ľudového umelca Ľubomíra Páričku.

Pridali sa tak k cyklistovi Petrovi Saganovi, folkloristke Helene Zahradníkovej či scenáristovi Jozefovi Cillerovi, ktorí v minulých rokoch tiež prevzali ocenenie z rúk predsedu ŽSK. Od roku 2011 udeľuje predseda ŽSK aj Pamätnú plaketu a Litteras Memoriales ako ocenenie osobám, ktoré sa zaslúžili o rozvoj, reprezentáciu a propagáciu regiónu, mesta či obce, pri významnom pracovnom i životnom jubileu a taktiež za dlhoročné pôsobenie, členstvo a aktivitu v určitej oblasti,“ dodala hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková.

Kandidátov na Cenu ŽSK môžu obyvatelia navrhovať do konca augusta a to osobne na Úrade ŽSK v Kancelárii predsedu, poštou na adrese ŽSK alebo aj emailom na adrese: emil.kasak@zilinskazupa.sk. Návrh musí obsahovať životopis alebo charakteristiku nominovaného, dôvod na udelenie ocenenia ŽSK a súhlas nominovaného s udelením ocenenia a spracovaním osobných údajov.

Foto: ŽSK

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM