Tomáš Batiz Rôzne

Využite voľný čas v Mikuláši naplno: 3 tipy na najkrajšie prechádzky v meste

Príjemné jarné počasie, ktoré zavítalo aj do Liptovského Mikuláša, treba vo voľnom čase naplno využiť. Stačí pár minút a z historického centra sa dostanete do okrajových častí mesta. V našej redakcii sme pre vás vybrali tri zaujímavé miesta, ktoré sú na prechádzky priam stvorené.

Ilustračný obrázok k článku Využite voľný čas v Mikuláši naplno: 3 tipy na najkrajšie prechádzky v meste
Zdroj: TASR

Po brehu rieky Váh

Prechádzka po brehu rieky Váh vás povedie z centra mesta až do mestskej časti Okoličné, naplní Vás pokojom a poskytne vám príjemný oddych. Z his­torického centra vás Štúrova ulica povedie k mostu do Palúdzky. Po pravej strane budete míňať Bottovu ulicu, kde časť svojho života prežil herec Adam Matejka, na ľavej strane neprehliadnete budovu mestského úradu. V jej tesnej blízkosti sa nachádza Pamätník Martina Rázusa, evanjelického farára, spisovateľa a politika. Po tomto krátkom zastavení len prejdete svetelnú križovatku a ocitnete sa na brehu Váhu. Chodník vás bude viesť proti prúdu rieky.

Háj-Nicovô

Cesta na Háj vám poskytne nezabudnuteľný pohľad na okolitú krajinu a pohľad z vrcholu vám ukáže krajinu ako na dlani. Z jeho výšky sa ponúka veľkolepý pohľad na mesto, Liptovskú Maru, okolité dediny, Chočské vrchy, Nízke, Západné i Vysoké Tatry, Choč, Kriváň… A keď sa mesto ponorí do ticha noci, vy sa môžete vydať na vrchol kopca a sledovať žiariaci Mikuláš. Pietna dominanta mesta je až do neskorých večerných hodín osvetlená.

Areál vodného slalomu Ondreja Cibáka

Vychádzka do Areálu vodného slalomu vás vtiahne do víru športu. Areál žije od jari do jesene športom, v povedomí rezonujú najviac mená Michal Martikán a Elena Kaliská (zlatí olympijskí medailisti). Pohľad na spenenú vodu, množstvo mostíkov ponad trate, lavičky – pre to všetko je areál aj vyhľadávaným miestom oddychu. Areál je od centra mesta vzdialený 1,5 km a cesta pešo vám potrvá 25 minút.

Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM