Tomáš Batiz Šport

Vlhová po víťazstve v paralelnom slalome: Konečne som zdolala Mikaelu

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová triumfovala v utorňajšom mestskom paralelnom slalome Svetového pohára v Osle.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová po víťazstve v paralelnom slalome: Konečne som zdolala Mikaelu
3
Galéria
Zdroj: TASR

Vo finále zdolala Američanku Mikaelu Shiffrinovú a pripísala si šieste víťazstvo kariéry. Na treťom mieste skončila Švajčiarka Wendy Holdenerová. Vlhová prekonala víťazné konto Veroniky Velez-Zuzulovej, ktorá uspela v štyroch špeciálnych a jednom paralelslalome. Rozšírila svoju zbierku o prvenstvo v ďalšej disciplíne, štyrikrát sa radovala v klasickom a koncom decembra premiérovo v obrovskom slalome.

„Po Semmeringu je to ďalší úžasný deň. Konečne som zdolala Mikaelu a zvíťazila som. Keď je Mikaela so mnou vo finále, tlačí na moje limity. V prvej jazde som sa snažila ísť čo najrýchlejšie. V druhej som si povedala, že teraz to musím dokázať. Po príchode do cieľa som bola veľmi šťastná,“ povedala Vlhová v televíznej reakcii.

V slalomových súťažiach tejto sezóny sa Slovenka dočkala triumfu po piatich druhých miestach za Shiffrinovou, ktorá ju predtým okrem štyroch špeciálnych zdolala aj vo finále decembrového paralelného slalomu vo švajčiarskom St. Moritzi. Celkovo Vlhová dosiahla v tejto sezóne už siedme pódiové umiestnenie. Na stupne víťaziek sa vo svojej kariére piatich plných ročníkov SP postavila po 19. raz.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM