Tomáš Batiz Správy

V Mikuláši zvýšili bezpečnosť na priechodoch: Mesto prišlo s týmto riešením

V Liptovskom Mikuláši došlo za posledné mesiace k viacerým nehodám, pri ktorých utrpeli vážne zranenia aj samotní chodci. Radnica chce preto zvýšiť bezpečnosť na prechodoch.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši zvýšili bezpečnosť na priechodoch: Mesto prišlo s týmto riešením
Zdroj: Dnes24.sk

Dopravná premávka v našom meste je čoraz hustejšia. Dopravnú situáciu sa mesto Liptovský Mikuláš snaží postupne riešiť. Počas minulého roka radnica aplikovala blikajúce svetlo na prechody, ktoré pomôžu zvýšiť bezpečnosť chodcov. "Inteligentné priechody upozornia vodičov blikajúcimi svetlami, ktoré sú zabudované vo vozovke, na prichádzajúceho človeka,“ konštatovala pri ich spustení Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

V priebehu posledných dní zamestnanci Verejnoprospešných služieb vymenili 22 pôvodných žltých svetiel za výraznejšie biele osvetlenie. „Takýmto spôsobom zvýšia bezpečnosť na viacerých frekventovaných priechodoch pre chodcov,“ priblížila Čapčíková.

Ako ďalej doplnila mikulášska hovorkyňa, konkrétne ide o priechody na hlavnom ťahu mestom, na Hurbanovej, na Hodžovej, na novom úseku cyklochodníka pri Štefánikovej či na ul. Čsl. brigády.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM