Tomáš Batiz Šport

Tréner Lukáš Chudý: Mikulášsky volejbal napreduje

Volejbal v Liptovskom Mikuláši nepatrí medzi športy s číslom jeden. V našom meste sa mu ale postupne dostáva čoraz väčšej obľube i pozornosti.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Lukáš Chudý: Mikulášsky volejbal napreduje
Zdroj: Dnes24.sk

Liptovskomiku­lášskom okrese dominuje volejbal najmä v susednom Liptovskom Hrádku. Väčšina talentovaných hráčov sa tak v minulosti hlásila práve tamojšom klube. V posledných rokoch sa do popredia pomaly tlačí aj volejbal v Mikuláši.

Šeftréner ako aj manažér mikulášskeho klubu Rachmaninka priznal, že pomalými krokmi vidieť istý progres. Lukáša Chudého tešia najmä výkony mládeže. „V minulej sezóne sa naši juniori predstavili v najvyššej slovenskej súťaži, čo je dobré znamenie. Po ukončení sezóny išli na vysoké školy, no s volejbalom pokračujú v extraligových kluboch,“ uviedol Chudý.

Šeftrénera klubu Rachmaninka teší aj fakt, že mladím žiakom sa podarilo postúpiť na Celoštátne majstrovstvá Slovenska. „V aktuálnej sezóne budú mikulášski volejbalisti reprezentovať naše mesto v piatich volejbalových súťažiach: v trojkovom volejbale, v štvorkovom volejbale, v mladších žiakoch, v starších žiakoch a v slovenskom pohári žiakov,“ uviedol manažér klubu Rachmaninka.

„Za posledné roky je o volejbal čoraz väčší záujem. Vybudovali sme kvalitnú členskú základňu. Za obdobie štyroch, či piatich rokoch sme boli účastníkmi všetkých mládežníckych súťaží, kde žiaci dosiahli celkom slušné výsledky,“ zhodnotil Lukáš Chudý z mikulášskeho volejbalového klu­bu.

V Rachmaninke myslia predovšetkým na výchovu mládeže. „Úspešne sa nám podarilo otvoriť prípravku pre detičky od 7 rokov, do ktorej stále hľadáme nových členov. Trénujeme každý pondelok, utorok a štvrtok od 16:00 hod. v telocvični pri Hotelovej akadémii,“ dodal na záver Chudý.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM