Šport

Svetový pohár vo vodnom slalome je tu o 11 dní: Štartovať bude aj zranená Elena Kaliská

Mikulášski organizátori sa v týchto dňoch intenzívne pripravujú na 3. kolo Svetového pohára vo vodnom slalome. Po 17 rokoch sa jedna z najväčších svetových súťaží vráti na areál Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši. Prvýkrát v tejto sezóne sadne do svojej lode i Elena Kaliská.

Ilustračný obrázok k článku Svetový pohár vo vodnom slalome je tu o 11 dní: Štartovať bude aj zranená Elena Kaliská
Zdroj: TASR

Do Liptova pricestuje asi 330 pretekárov z 39 krajín. „Doma sme vždy dosahovali veľmi dobré výsledky. Skvelá atmosféra vytvorená fanúšikmi vás núti vydať zo seba maximum. Verím, že inak tomu nebude ani tento raz,“ zhodnotil rodák z Liptovského Mikuláša Michal Martikán, držiteľ 2 zlatých, 2 strieborných a 1 bronzovej olympijskej medaile.

Medzi slovenskými pretekármi nebude chýbať ani Alexander Slafkovský ml., ktorý si v roku 2012 vybojoval titul celkového víťaza Svetového pohára. „Keď sa v Liptovskom Mikuláši konal v roku 1998 posledný Svetový pohár bol som malý chlapec a behal som s lístkami pre rozhodcov. Teraz je mi cťou, že môžem reprezentovať našu krajinu,“ uviedol ďalší Mikulášan v slovenskom tíme.

Na jednej z najvyšších svetových súťaží odštartuje tohtoročnú sezónu Elena Kaliská. „Svoje prekonané zranenie som nechcela medializovať. Teraz som už v poriadku a teším sa, že začínam súťažiť práve na domácej vode,“ zdôraznila dvojnásobná olympijská víťazka.

„V Liptovskom Mikuláši sa stretne skutočná svetová vodácka špička. Víkendové finálové jazdy bude v priamom prenose vysielať i verejnoprávna televízia a v štádiu rokovaní je live vysielanie na stanici Eurosport,“ dodal predseda organizačného výboru Alexander Slafkovský.

Prečítajte si tiež:

Liptáci sa pripravujú na dôležitú udalosť vodného slalomu: Po 17-tich rokoch sa tu vráti Svetový pohár

Foto: ilustračné, video: Martin Gaál

VIDEOPOZVÁNKA: Svetový pohár vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM