Tomáš Batiz Správy

Šľachetný čin mikulášskych gymplákov: Výťažok z benefičného plesu venovali nemocnici

Benefičný ples Gymnázia Michala Miloslva Hodžu má už dlhú tradíciu. Výťažok z tohto ročníka opäť podporil tých, ktorí to potrebujú.

Ilustračný obrázok k článku Šľachetný čin mikulášskych gymplákov: Výťažok z benefičného plesu venovali nemocnici
Zdroj: Gymnázium M.M Hodžu

Žiacka školská rada Gymnázia Michala Miloslava Hodžu organizuje už takmer každoročne benefičný ples. Bolo tomu tak aj teraz, keď študenti 1. februára zorganizovali už 14. ročník. „Ples je v našej škole dlhoročnou tradíciou a každý rok odovzdávame benefíciu na dobročinné účely,“ konštatuje Michal Bohuš, predseda Žiackej školskej rady.

„Úspech prikladáme šikovným rukám organizátorov – členov ŽŠR, ktorí pracovali systémovo a usilovne, aby mohli podporiť dobrú vec. Avšak najväčší podiel majú účastníci – študenti a profesori, vďaka ktorým sa po dlhej dobe ples vypredal a bez ktorých by sa táto úspešná akcia nezrealizovala,“ povedal Michal Bohuš, predseda Žiackej školskej rady Gymnázia M. M. Hodžu.

Gymnazistom sa tento rok podarilo vyzbierať zaujímavú čiastku, ktorú Žiacka školská rada mikulášskeho gymnázia venuje nadácii DUMi, ktorá podporuje Liptovskú nemocnicu MUDr. Ivana Stodolu. „Tento rok sa nám podarilo vyzbierať rekordnú sumu – až 1395,31 €. V porovnaní s minulými rokmi sa hodnota výťažku takmer strojnásobila,“ zhodnotil Bohuš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM