Tomáš Batiz Správy

Radnica má v pláne opraviť mikulášske cesty za milióny: Ktorých ulíc sa to týka?

Mesto Liptovský Mikuláš trápi ešte na viacerých územiach neuspokojivý stav vozovky. V roku 2018 by sa inováciu cestných komunikácii malo ísť niekoľko miliónov.

Ilustračný obrázok k článku Radnica má v pláne opraviť mikulášske cesty za milióny: Ktorých ulíc sa to týka?
Zdroj: TASR

Mesto Liptovský Mikuláš zavádza koncepčnú prípravu investícií a opráv miestnych komunikácií na roky 2018 až 2023. Radnicu by to komplexne mohlo výhľadovo vyjsť 13 miliónov eur. Už budúci rok sa na rekonštrukciu chodníkov a ciest v meste a jeho okolí použije celkovo 2,3 milióna eur. Primátor Ján Blcháč sa vyjadril, že radnica chce postupne odstrániť havarijné úseky ciest a chodníkov, ale opravia sa aj tie, ktoré sú v nevyhovujúcom stave. Budúci rok prebehne aj realizácia nových parkovísk a komunikácií v lokalitách, kde najviac chýbajú.

„Vychádzame pritom zo spracovaného pasportu stavu ciest, ktorý sme predkladali do zastupiteľstva už v júni tohto roka,“ spresnil.

Pre celé mesto

Plán rekonštrukcií je spracovaný pre celé mesto a mestské časti. Slúži na efektívne plánovanie bežných a komplexných opráv. „V čo najvyššej miere zohľadňujeme potreby obyvateľov a technický stav ciest,“ podotkol šéf radnice. Opravy sa dotknú nielen centra Liptovského Mikuláša, ale aj jeho mestských častí. „V Starom meste radnica opraví Bernolákovu ulicu, zabezpečí druhú etapu vnútrobloku na Jilemnického či parkovacie plochy vo vnútrobloku Komenského,“ uviedla hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková a doplnila, že nový bude aj chodník od kruhovej križovatky na Jánošíkovom nábreží po diaľničný privádzač a chodník na Nálepkovej ulici. V centre tiež pribudne mestská cyklotrasa od ulice Hurbanovej po Nálepkovu.

Rekonštrukcie na Nábreží

Na Nábreží pôjde podľa hovorkyne v budúcom roku o komplexnú rekonštrukciu ulice Zgútha Vrbického, chodník na Novej ulici a popri ceste I/18 v úseku od Rachmaninovho námestia po most Okoličné. Na sídlisku Podbreziny mesto zlepší dopravnú situáciu pri vyústení cesty tretej triedy zo sídliska na cestu I/18, kde nainštaluje svetelnú signalizáciu. „Nový povrch dostane priestor vnútrobloku na Senickej, pribudnú parkovacie plochy na uliciach Lipovej a Hradišskej,“ informovala Čapčíková.

Tretia etapa cyklochodníka

V Liptovskej Ondrašovej pokračuje radnica v obnove Tehliarskej ulice a taktiež v budovaní tretej etapy cyklochodníka. „Situácia sa zlepší aj pri základných školách na Demänovskej ulici v Palúdzke a v Okoličnom, kde pribudnú nové parkoviská,“ povedala hovorkyňa. Ako doplnila, v Demänovej mesto opraví rázcestie, chodník pri autobusovej zastávke a Michalovskú ulicu. Obyvateľov mestskej časti Bodice čaká rekonštrukcia ulice Popri kostole.

„Na mestskú časť Ploštín vyčlenila radnica vyše 50.000 eur na obnovu ulice Za ulicou a v Iľanove 80.000 eur na úpravu okolia kultúrneho domu po kostol a chodník popri ceste tretej triedy,“ informovala hovorkyňa a dodala, že v Stošiciach mesto vybuduje avizovaný chodník s osvetlením.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM