Tomáš Batiz Správy

Problémový priechod pre chodcov v Hrádku: Správa ciest reagovala

V Liptovskom Hrádku riešili problémový priechod pre chodcov na nadjazde ponad železničnú trať. Celú situáciu by mala vyriešiť Slovenská správa ciest.

Ilustračný obrázok k článku Problémový priechod pre chodcov v Hrádku: Správa ciest reagovala
Zdroj: Mesto Liptovský Hrádok

Hlavný problém je v tom, že správca cesty I/18, ktorým je Slovenská správa ciest, nezabezpečil v uplynulom roku nastriekanie priechodu pre chodcov. Zhodlo sa na tom vedenie mesta Liptovský Hrádok na svojej oficiálnej stránke. Podľa radnice je prechádzanie chodcov cez frekventovanú cestu veľmi nebezpečné.

Na pracovnom stretnutí sa okrem zamestnankýň Mestského úradu v Liptovskom Hrádku, náčelníka tamojšej mestskej polície Mareka Murína a vedúceho Odboru technických služieb Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Romana Beňa zúčastnil aj dopravný inžinier z Okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši Radoslav Culák, Slovenskú správu ciest (Investičnú výstavbu a správu ciest v Žiline) zastupoval Dezider Szabó, prítomný bol aj člen komisie dopravy pri Zastupiteľstve Žilinského samosprávneho kraja Michal Paška.

„Zástupcom Slovenskej správy ciest nám bolo prisľúbené, že ešte v priebehu mesiaca február tohto roka by dopravné značenie upozorňujúce na priechod pre chodcov malo byť vymenené za značenie na výraznejšom reflexnom podklade. Samotné vyznačenie priechodu pre chodcov v tomto období, z pochopiteľných dôvodov, nie je možné. Veríme však, že Slovenská správa ciest ho zrealizuje čo najskôr, ako to bude možné,“ informovala po stretnutí Zuzana Strapoňová, vedúca Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy Mestského úradu v Liptovskom Hrádku.

Podľa jej slov Mesto Liptovský Hrádok spolu s Odborom technických služieb Mestského úradu v Liptovskom Hrádku zabezpečia aj osvetlenie tohto priechodu pre chodcov. „Stane sa tak po odsúhlasení nevyhnutnej projektovej dokumentácie, ktorú dáme vypracovať,“ ozrejmila Zuzana Strapoňová.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM