Tomáš Batiz Správy

Podujatie Od Tatier k Dunaju: Aj tento rok so zástavkou v Mikuláši

Časť etapy naprieč Slovenskom sa uskutoční aj v metropole Liptova.

Ilustračný obrázok k článku Podujatie Od Tatier k Dunaju: Aj tento rok so zástavkou v Mikuláši
Zdroj: TASR

Od Tatier k Dunaju – tak znie názov cyklistickej charitatívnej osvetovej akcie s medzinárodnou účasťou v prospech pacientov s chorobou sclerosis multiplex. Tento rok sa dejiskom pretekov stane opäť aj Liptov.

Podujatie začína už v pondelok 22. mája na Liptove a končí symbolicky 27. mája v Bratislave, v Slovenský národný deň sclerosis multiplex.

Pomôcť pacientom

Združenie sclerosis multiplex Nádej organizuje už 3. ročník tejto akcie a ich cieľom je podpora a pomoc jednak pacientom s touto diagnózou, ale aj ich príbuzným a priateľom. „Šport a pravidelný pohyb je pri ochorení sclerosis multiplex veľmi potrebný. Preto je dôležité informovať čo najširšiu verejnosť o ochorení, aby poznali možnosti stabilizácie progresie. Bicyklovanie je obľúbený, medzi ľuďmi rozšírený šport, preto je vhodný ako prostriedok na získanie podpory širokej verejnosti v boji proti ochoreniu,“ prezradila Jaroslava Valčeková zo Združenia sclerosis multiplex Nádej.

Začnú v Liptovskej Kokave

Prvá etapa začína v pondelok 22. mája v Liptovskej Kokave a bude merať 48 kilometrov s cieľom v Lúčkach. „Tam si klienti oddýchnu a vďaka liečivej termálnej minerálnej vode načerpajú nové sily, aby na ďalší deň z Lúčok pokračovali etapou dlhou opäť 48 kilometrov do Terchovej,“ informuje Katarína Šarafínová, hovorkyňa Regionu Liptov.

Projekt zo známych osobností podporia svojou účasťou napríklad exminister zdravotníctva Richard Raši, cyklista Peter Velits, Ivan Tuli Vojtek, Katka Ščevlíková, či Juraj Šoko Tabaček.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM