Barbara Dallosová Správy

Milý vianočný nápad v Mikuláši: Všimli ste si už tieto zvláštne stromčeky?

Radnica pripravila pre svojich obyvateľov nápaditú novinku. Jej myšlienkou je spojiť susedov a rodiny v mestských častiach.

Ilustračný obrázok k článku Milý vianočný nápad v Mikuláši: Všimli ste si už tieto zvláštne stromčeky?
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Obyvatelia Liptovského Mikuláša dostanú tento rok možnosť ozdobiť si vo svojich mestských častiach stromčeky podľa vlasného gusta. O iniciatíve Vyzdob si spoločný vianočný stromček informovala samospráva na sociálnej sieti.

Jedinečná výzdoba

Radnica v každej mestskej časti vytypovala jeden ihličnatý stromček, ktorý bude určený na ozdobenie obyvateľmi tejto časti. Vznikne tak akási sieť komunitných stromčekov, ktorá má prispieť k zdieľaniu vianočného ducha medzi susedmi.

„Hlavnou myšlienkou je spojiť ľudí a rodiny, ktorí nemôžu byť v čase obmedzení spolu. Na stromčeku sa však prostredníctvom vianočných ozdôb z jednotlivých domácností stretne jedinečná výzdoba, ktorá bude kolážou ľudí z celého sídliska, alebo z mestskej časti,“ predstavil projekt viceprimátor Ľuboš Trizna.

Kde nájdete stromčeky?

Mesto ubezpečuje, že v mestských častiach, v ktorých sa vhodný strom nenachádza, takúto drevinu dosadí.

„Pre Andice a Benice bude spoločný vianočný strom vysadený pri kultúrnom dome, pre mestské časti Bodice a Demänová bude stromček vyčlenený v parku pri demänovskom kultúrnom dome. Ploštínčania si budú môcť vyzdobiť stromček pri Urbárskom dome, v Iľanove pribudne ihličnan na komunitné zdobenie vedľa kulturáku. Stromček vysadí mesto aj v blízkosti nového detského ihriska v Stošiciach, pre Podbrezinčanov a Vitálišovčanov rastie na hornej časti pešej zóny na Hruškovej ulici. V Okoličnom je vytypovaný pri Váhu na ulici Pobrežná. V Liptovskej Ondrašovej bude pri kultúrnom dome, v Palúdzke pri detskom ihrisku na ulici J. Lenku,“ vymenúva radnica lokality s tým, že stromčeky spoznáte podľa označenia hviedzou a osadenou tabuľou.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM