Tomáš Batiz Správy Samospráva

Mikulášski hokejisti si prilepšia: Mesto im odkleplo desaťtisíce eur

Účasť hokejistov Liptovského Mikuláša v najvyššej slovenskej súťaži si vyžaduje aj väčší rozpočet, ako tomu bolo za posledné sezóny. Mikulášski poslanci, na svojom poslednom mestskom zastupiteľstve, odklepli navýšenie financii o 30-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášski hokejisti si prilepšia: Mesto im odkleplo desaťtisíce eur
Foto: Tomáš Batiz

Hokejový klub MHK 32 Liptovský Mikuláš sa po niekoľkých rokoch opäť vrátil na mapu najvyššej slovenskej súťaže. Liptáci v doterajšom priebehu určite nie sú iba do počtu, keď sa po 13. kole nachádzajú na štvrtom mieste. S dobrými výsledkami sa ale vezú aj vyššie náklady, ktoré sa rozhodli podporiť mikulášski poslanci. “Dôvodom navýšenia rozpočtu je vstup mužstva MHK do najvyššej hokejovej súťaže. Splnenie stanovených cieľov pre umiestnenie mužstva v rámci súťaže je podmienené navýšením finančných nákladov na hráčsky káder a jeho materiálne zabezpečenie. Vedenie MHK zaslalo žiadosť o navýšenie finančných prostriedkov so zdôvodnením ich následného použitia,” skonštatovala Lucia Cukerová, členka dozornej rady MHK 32 Liptovský Mikuláš.

Podľa Lucie Cukerovej sa financie z radnice mesta využijú predovšetkým na odmeny pre hráčov a trénerov MHK, mzdy zamestnancov zabezpečujúcich prevádzku klubu. “Vykrývame to zo zvýšených príjmov podielových daní,” povedala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Navýšenie rozpočtu sa realizuje podľa finančných požiadaviek aktuálnej hokejovej sezóny a v závislosti od množstva reklamných partnerov a objemu finančných zdrojov nimi poskytnutých.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM