Tomáš Batiz Šport

Mikulášski atléti opäť nesklamali: Túto sezónu hodnotia ako výnimočnú

Atletika v meste olympijských víťazov opäť nesklamala a šírila dobré meno Liptovskému Mikulášu po celom Slovensku aj v zahraničí. Centrum voľného času označilo uplynulú sezónu ako výnimočnú.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášski atléti opäť nesklamali: Túto sezónu hodnotia ako výnimočnú
Zdroj: TASR

V celkovej medailovej bilancii v roku 2019 získali mladí atléti záujmového krúžku Centra voľného času (CVČ) v žiackych a dorasteneckých kategóriách na majstrovstvách Slovenska po sedem zlatých, strieborných a bronzových medailí, celkovo spolu 21 cenných kovov.

Najúspešnejší boli Ladislav Lubelec s tromi zlatými, Petra Krotáková s dvomi zlatými a štyrmi bronzovými medailami, Vesna Hynková so zlatou a striebornou medailou a Matúš Grieš s dvoma striebornými kovmi.

Na základe výsledkov z majstrovstiev Slovenska sa viacerým podarilo kvalifikovať do reprezentačných výberov a nominovali sa na reprezentačné medzištátne stretnutia Česko-Chorvátsko-Maďarsko-Slovensko-Slovinsko. V kategórii starších žiakov a žiačok sa preteky uskutočnili v slovinskom meste Ptuj, kde obsadili Vesna Hynková 5. miesto vo vrhu guľou (12,69 m) a 7. miesto v hode diskom (30,69 m). Petra Krotáková 7. miesto v behu na 300 metrov (42,38 s) a Paula Perončíková 7. miesto v behu na 300 metrov prekážok (47,33 s).

V kategórii dorastu sa súťaž konala na Slovensku v Trnave, kde si Ladislav Lubelec vybojoval bronzovú medailu v behu na 110 metrov prekážok vynikajúcim výkonom 14,23 s, Matúš Grieš v trojskoku 5. miesto (12,87 m), Viktoria Pereyrro v hode kladivom 7. miesto výkonom 40,70 m.

„Rok 2018 bol medailovou bilanciou prekonaný a sezóna 2019 je kvalitatívne historicky najúspešnejším rokom pre mikulášsku atletiku," uviedol riaditeľ CVČ Roman Králik.

Šéf mikulášskeho CVČ ďalej pokračoval: "Ladislav Lubelec splnil limit na Európsky olympijský festival, družstvo dorastencov CVČ v konkurencii 60 tímov skončilo na 6. mieste na Slovensku. Počet atlétov má stále zvyšujúcu sa tendenciu a očakávame aj zlepšenie infraštruktúry, podali sme projekt na výstavbu umelohmotného, tartanového 300-metrového oválu, chceme tak vrátiť súťažnú atletiku na Nábrežie Aurela Stodolu, kde mala svoje historické zastúpenie,“ doplnil Králik.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM