Tomáš Batiz Rôzne

Mikuláš varujú pred snežením: V TÝCHTO hodinách čakajte vystrájanie Perinbaby!

Pripravte sa na bielu nádielku, ktorá môže narobiť problémy. Meteorológovia vystríhajú okres Liptovský Mikuláš pred novou snehovou prikrývkou. Kedy sa treba mať na pozore?

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš varujú pred snežením: V TÝCHTO hodinách čakajte vystrájanie Perinbaby!
Zdroj: TASR

Perinbaba sa má u nás opäť vyšantiť. „V okrese Liptovský Mikuláš sa očakáva miestami výskyt sneženia pri ktorom spadne 10 – 18 cm nového snehu,“ uvádza sa na webe Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu. Ako ďalej písu meteorológovia, uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Pred snežením nás meteorológovia vystríhajú výstrahou prvého stupňa. Tá platí v okrese Ružomberok od piatka 11:00 hod. do soboty šiestej hodiny ráno.

Treba však zároveň počítať aj so snehovými jazykmi a závejmi. „V okrese Liptovský Mikuláš sa očakáva ojedinele tvorba snehových jazykov a závejov. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ uvádza SHMÚ. Výstraha pred snehovými jazykmi a závejmi platí na sobotu a to od deviatej hodiny ráno do 15:00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM