Tomáš Batiz Správy

Mikuláš sa zapojí do kampane Do práce na bicykli: Súťažiť sa bude v týchto kategóriách

Mesto Liptovský Mikuláš, sa po úspechu v roku 2016, opätovne aj tento rok zapája do národnej kampane s názvom Do práce na bicykli 2017.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš sa zapojí do kampane Do práce na bicykli: Súťažiť sa bude v týchto kategóriách
Foto: Tomáš Batiz

Cieľom kampane je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy, v mestách, vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.

Po tretí rok v rade

„Mesto sa do tohto projektu zapája už tretí rok po sebe, jednak s cieľom motivovať svojich zamestnancov a taktiež obyvateľov mesta k zdravému životnému štýlu, ale najmä s cieľom propagovať cyklistickú dopravu ako možnosť rýchlej, cenovo dostupnej, bezpečnej a zdraviu prospešnej dopravy do zamestnania,“ vysvetlil Gabriel Lengyel z radnice.

Súťažne kategórie

Kampaň je spojená so súťažou v rôznych kategóriach, kde bude vyhodnocovaný napríklad počet najazdených kilometrov na bicykli do práce jednotlivých tímov počas mája, ale aj najaktívnejší jednotlivci a taktiež súťaž v aktivite jednotlivých samospráv. Do súťaže sa môže prihlásiť každý, kto v rámci svojho zamestnania vytvorí tím s počtom 2 – 4 osôb a zaregistruje si ho na oficiálnej stránke národnej kampane.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM