Správy

Mesto eviduje do augusta 25 žiadostí o sobáš: Ako to funguje so svadbami v Mikuláši?

Po uvoľnení opatrení stúpa počet párov, ktoré si v Liptovskom Mikuláši chcú povedať svoje áno. Snúbenci už môžu chystať aj hostinu, avšak za dodržania opatrení.

Ilustračný obrázok k článku Mesto eviduje do augusta 25 žiadostí o sobáš: Ako to funguje so svadbami v Mikuláši?
Zdroj: www.pixabay.com

Po uvoľnení protipandemických opatrení eviduje Mestský úrad v Liptovskom Mikuláši 25 žiadostí o uzavretie manželstva v období od mája do augusta 2021. Uviedla to hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Ako dodala, žiadosti sa stále prijímajú.

V predchádzajúcom roku v období od mája do augusta uzatvorilo v obradnej miestnosti radnice manželstvo 33 snúbencov. „Pri obradoch uzavretia manželstva môže byť po uvoľnení opatrení v sobášnej miestnosti na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši prítomných 40 osôb vrátane snúbencov a svedkov,“ konkretizovala Čapčíková.

Okres Liptovský Mikuláš sa aktuálne nachádza v oranžovej fáze (druhý stupeň ostražitosti). Na svadobnej hostine sa v interiéri môže nachádzať maximálne 50 osôb, v exteriéri do 100 ľudí. Potrebné je mať negatívny výsledok PCR testu nie starší ako 72 hodín alebo antigénového testu nie starší ako 24 hodín, respektíve doklad o prekonaní ochorenia COVID-19 alebo očkovaní.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM