Pavol Tomčík Šport

Lukostrelec Boris Baláž: Postúpil na 1. Európske hry do Baku

Mikulášski lukostrelci sa právom svojim odchovancom Borisom Balážom na verejnosti hrdia. Podaril sa mu husársky kúsok - zaradil sa medzi Európsku lukostreleckú elitu.

Ilustračný obrázok k článku Lukostrelec Boris Baláž: Postúpil na 1. Európske hry do Baku
Zdroj: Dnes24.sk

Lukostrelecký klub v Liptovskom Mikuláši vedie Jozef Baláž a práve on sa teší možno najviac z úspechu jeho synovca Borisa Baláža. V olympijskom gréckom meste Marathon sa v silnej konkurencii Boris nestratil a svojim 17. miestom v Olympijskom luku v kategórii mužov v A divízii si vybojoval miestenku na 1. Európske hry do Baku.

Boris Baláž: Aj napriek tomu, že som nemohol veľa trénovať, keďže mi to počasie nedovolovalo, som so svojím výsledkom spokojný. Aj keď vietor a dážd mi kvalifikáciu pokazili, v elimináciach som si to vynahradil, pre mňa, úžasným 17. miestom a postupom na 1. Európske hry v Baku, kde poletím 16. júna spoločne s Alexandrou Longovou.

Jeho klubovým trénerom je Marek Hladký, ktorý sa venuje najmä deťom. A má ich tam až 28 a to od tých najmenších až po najstarších. Boris je však jednoznačným ťahúňom v klube a ako jediný je aj v reprezentácii Slovenska. Tam sa mu už venuje trénersky Daniel Kraváček.

Boris Baláž: Hlavne jemu vďačím za to, kde sa momentálne nachádzam. Bez jeho pomoci by som sa asi nedostal na úroveň, na ktorej sa pohybujem teraz. Vďačím mu za každý moj úspech. Mojim životným cieľom je raz vyhrať olympiádu, alebo sa na nej aspoň zúčastniť. Okolie, ktoré vie, aký šport robím, reaguje na mňa kladne, podporujú ma a fandia mi, aj keď tento šport veľmi nepoznajú a preto nevnímajú ani jeho zložitosť. Som im však vždy vďačný za ich gratulácie. Tento špás ma však stojí veľa aj po finančnej stránke. Vzhľadom na to, že absolvujem každé kolo Slovenského pohára a musím si platiť cestovné, štartovné, ubytovanie a stravu, na konci sezóny je to poriadna suma. Často mi treba drobnosti na luk ako pierka alebo končíky, ale aj nové šípy alebo ramená. Aspoň, že mi na tieto veci začalo prispievať Národné športové centrum a náš Lukostrelecký zväz.

Autor: Pavol Tomčík
Foto: Mikuláš24

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM