Tomáš Batiz Kultúra

Liptov Ride, Mafianske historky a ďalšie: 7 akcií, ktoré prinesie apríl v Mikuláši

Ešte neviete, kam vyrazíte nadchádzajúce dni po škole či práci? Poradíme vám so šikovným prehľadom akcií na voľné chvíle!

Ilustračný obrázok k článku Liptov Ride, Mafianske historky a ďalšie: 7 akcií, ktoré prinesie apríl v Mikuláši
Zdroj: TASR

KUBA

7. apríla 2017 o 19:00, Central Perk

Od španielov po socializmus dnešných dní. O všetkých radostiach, trápeniach a paradoxoch tohto ostrova. Ako sa vyhnúť turistickým nástrahám a užiť si všetko, čo sa tu ponúka za polovičné ceny než v CK. O tom a o všetkom, čo ste sa kedy chceli opýtať o Kube. Cestovanie od východu na západ. Od Atlantiku cez Mexický záliv až ku Karibiku. Cestovať, spoznávať, obdivovať, ochutnávať a tancovať.

VEĽKONOČNÉ ZVYKY A TRADÍCIE

7. apríla 2017 o 08:00 – 15:00, NKP Čierny orol

Podujatie k Veľkej noci spojené s ukážkami ľudových remesiel pre školy a verejnosť.

2. ROČNÍK LIPTOV RIDE

8. apríla 2017 o 08:00 – 17:00, Areál vodného slalomu

Preteky začínajú o 8:00 hromadným štartom bežcov na Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka a pokračujú Demänovskou dolinou na Chopok a späť cez Závažnú Porubu do Liptovského Mikuláša. Predpokladaný koniec pretekov je o 16:00. Nasleduje vyhlásenie výsledkov. Podujatie pokračuje večernou akciou v Dome kultúry, ktorá sa bude konať v čase od 20:30 do 2:30.

33. MEDZINÁRODNÉ LIPTOVSKÉ SLALOMY

22. apríla – 23. apríla 2017 o 09:45, Areál vodného slalomu

Prvé preteky sezóny na Liptove za predpokladanej účasti 10 štátov.

APRÍLOVÝ KONCERT JAZZ V MESTE – BASHAVEL

22. apríla 2017 o 19:00, Route 66

Skupina Bashavel vznikla na jar v roku 2006 ako spoločný projekt hudobníkov, ktorí pred tým spolupracovali v rôznych jazzových formáciách a chcú svojou hudobnou rečou nadviazať na ľudové hudobné tradície. Cimbal, klavír, bicie, kontrabas a husle vytvárajú z ľudových piesní a motívov mnohoraké nálady, farby a rytmy, ktoré sa pohybujú na rozmedzí viacerých žánrov.

ADAM ĎURICA SPOLU TOUR 2017

26. apríla 2017 o 19:00, Dom kultúry

Mladý a úspešný hudobník, dvojnásobný víťaz prestížnej ankety OTO v kategórii spevák roku, autor hitov Neľutujem a Mandolína vydáva po roku a pol od platinového albumu Mandolína novú dosku. Tá sa volá SPOLU a nachádza sa na nej 12 nových skladieb vrátane hitov SPOLU a Dovtedy. Nový album predstaví Adam aj naživo na svojom koncertnom turné s názvom SPOLU TOUR.

MAFIÁNSKE HISTORKY

28. apríla 2017 o 19:00, Dom kultúry

Spolu 250 repríz v najrôznejších kútoch Slovenska radia tento divadelný projekt medzi najúspešnejšie. Hra vznikala priamo na divadelných doskách interakciou hercov a režiséra, a je obohatená množstvom improvizačných vsuviek jednotlivých protagonistov, preto každé jedno predstavenie možno považovať za jedinečné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM