Tomáš Batiz Šport

Liptáčka Aneta Smerčiaková (20): Podmienky na bežkovanie sú v Mikuláši skvelé

Liptáčka Aneta Smerčiaková je na konci sezóny 2016/2017. Pochvaľuje si najmä dobré podmienky v rodnom meste.

Ilustračný obrázok k článku Liptáčka Aneta Smerčiaková (20): Podmienky na bežkovanie sú v Mikuláši skvelé
Zdroj: Dnes24.sk

V Liptovskom Mikuláši sa bežkovanie dostávať do popredia. Dôsledkom toho vedenie mesta zriadilo počas uplynulej zimy aj bežkársku stopu, ktorú v rámci tréningov využívala aj Aneta Smerčiaková. “Hodnotím to veľmi pozitívne, stopa bola vhodná na trénovanie. Bola som veľmi rada, že si môžem zatrénovať v domácich podmienkach,” skonštatovala.

V sezóne hľadá pozitíva

Nové skúsenosti Aneta získala na tohtoročnej univerziáde. V hodnotení svojej sezóny hľadá najmä pozitíva. “Nie som moc spokojná so sezónou, aj keď sa mi podarilo niektoré preteky dobre zabehnúť, ale pozitíva sa nájdu. Som veľmi rada, že som sa mohla zúčastniť univerziády, kde nabrala som nové skúsenosti a vyskúšala ďalšie nové trate,” poznamenala.

Dobré podmienky

Smerčiaková sa na domáce podmienky nesťažuje. V lete využíva primárne kolieskové lyže. “Máme tu veľmi dobre podmienky hlavne v lete. Trénujeme napríklad v Iľanove, Žiari, Jasnej a na Hutách. V zime, ak je dostatok snehu, tak sú dobre podmienky v Žiary, v Jasnej a tento rok bolo dobre aj na chodníku popri Váhu. Inak väčšinu času trénujem na Štrbskom Plese.”

V najbližších týždňoch chce 20-ročná Aneta Smerčiaková naplno využiť sneh, aby sa udržala v dobrej kondícii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM