Tomáš Batiz Hokej

Liptáci zlomili nepriaznivú sériu: Mikulášania zdolali Detvu

Hokejisti Liptovského Mikuláša zlomili osemzápasovú sériu prehier, po tom čo uspeli na ľade Detvy.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci zlomili nepriaznivú sériu: Mikulášania zdolali Detvu
Zdroj: TASR

Úvod prvej tretiny patril domácim. Už v prvej minúte mohli niekoľkokrát otvoriť skóre zápasu, ale stroskotali na brankárovi Kislicynovi. V tretej minúte sa pokúšal Nemec delovkou ohroziť Riečického, ale puk skončil v jeho lapačke. Úvodný gól padol v 4. minúte z hokejky Ščurka, ktorého výborne našiel Jakuceňa a bolo 1:0. V 5. si Detvania prvýkrát zahrali presilovú hru. Druhý gól v nej mohol pridať Gachulinec, ktorý ale strelou od modrej čiary trafil len obrancu hostí. Domáci mali niekoľko príležitostí zvýšiť svoje vedenie, ale brankár Liptákov viackrát svojimi zázračnými zákrokmi mužstvo podržal. V 13. minúte sa ocitol pred Riečickým Nádašdi, ale jeho pokus o vyrovnanie skončil na plexiskle. Hneď na to sa k puku dostal Horváth, jeho strela zasiahla rameno Ričického. Strelou z otočky sa snažil prekvapiť Žiak, ale Riečický opäť podržal. V 16. minúte darovali Detvania hosťom výhodu presilovej hry, no v nej si paradoxne lepšie počínali práve oni. Do úniku sa v oslabení dostal Ščurko, prihral Pulišovi, no jeho strelu z prvej betónom zneškodnil Kislicyn. V závere prvej tretiny sa vylučovalo opäť na strane Detvy, no vyrovnávajúci gól nepadol.       

Dramatická druhá tretina

V úvode druhej tretiny pokračovala presilová hra hosťujúceho tímu, no bez gólu. Ďalšiu príležitosť im domáci ponúkli v 22. minúte po faule Hraška. Obrovskú šancu mal domáci Puliš, ktorý sa ocitol pred brankárom hostí, ale puk do bránky nedotlačil. V 26. minúte prekvapil Riečického Oško, ktorý vyrovnal na 1:1. Liptáci ponúkli domácim dvojnásobnú presilovku, no Detvania si nedokázali vytvoriť väčšiu gólovú príležitosť. V 34. minúte si Jakuceňa nakorčuľoval až pred bránku a strelou do pravého horného rohu zvýšil na 2:1. Príležitosť na vyrovnanie dal Liptákom Gachulinec, ktorý išiel na trestnú za držanie v 35. minúte. Liptáci to okamžite využili a Patrikovi Oškovi sa po 11 sekundách podarilo vyrovnať na 2:2. V závere druhej tretiny mali oba tímy množstvo gólových príležitostí, ale do šatne sa išlo za nezmeneného stavu.       

Rozhodol Uram

Do poslednej tretiny vstúpili lepšie hostia, keď už v 42. minúte zvýšil na 3:2 Uram. V prvej polovici poslednej tretiny sa Liptáci viackrát dostali aj do ďalších gólových príležitosti, ale stroskotali na brankárovi Riečickom. Liptáci mysliaci na víťazstvo postupne uzavreli stredné pásmo, dobre bránili a neumožňovali Detve kombinovať. Tá napriek obrovskej snahe v závere tretiny vyrovnať nedokázala a body si po víťazstve odniesli hostia.

HC 07 Detva – MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

     Góly: 4. Ščurko (Kuklev, Jakuceňa), 34. Jakuceňa (Ščurko) – 26. Oško (Kurali, Uram), 35. Oško (Heikkilä, Uram), 42. Uram (Sukeľ).

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM