Tomáš Batiz Rôzne

Kto by im v tomto pekle závidel? TOP 3 najhorúcejšie fleky v Mikuláši

To je ale hic! Zatiaľ, čo sa ľudia pracujúci v kancelárii chladia klimatizáciou, iní takú možnosť nemajú. Komu v týchto horúčavách niet čo závidieť?

Ilustračný obrázok k článku Kto by im v tomto pekle závidel? TOP 3 najhorúcejšie fleky v Mikuláši
Zdroj: TASR

Teplota na teplomeroch stúpa, z tváre vám kvapká pot a každých pár minút siahate po vode. Odborníci však hlásia, že to bude ešte horšie. V ktorých povolaniach by ste teraz nechceli byť na ich mieste?

Pracovať v tomto teple na stavbe či pri vysokej peci je doslova ako pracovať v pekle. Nemusíme však chodiť ďaleko a povolania, v ktorých sa zamestnanci momentálne varia vo vlastnej šťave nájdeme aj priamo v meste. Vybrali sme tri, s ktorými sa denne stretávame.

Netradičné povolanie máš Mikulášan Marek, ktorý pracuje ako manažér saunových rituálov a animácii. Počas týchto horúcich dní mu nie je, čo závidieť. „V týchto horúčavách je to naozaj ťažké pracovať v saunách, pretože človek opustí saunu a ovalí ho ďalšie teplo, keďže teplota vzduchu je 35 stupňov. Ešte, že vo wellnese máme tieto ochladzovacie bazény, bez nich by to bolo naozaj ťažké,“ skonštatoval Marek.

Zdroj: Marek Homza

Pani Kamila pracuje už niekoľko rokov v novinovom stánku. Ako sama priznala, tak z rána sa to ešte dá vydržať, potom je to už doslova peklo. „Medzi piatou a šiestou ráno sú tie teploty ešte príjemné, ale okolo obeda je to na nevydržanie. Mám pri sebe ventilátor, ktorý je mojou malou záchranou,“ zhodnotila.

Kým odborníci odporúčajú v horúcom počasí siahnuť po ľahkom jedle, paradoxom je, že práve vtedy nás najviac lákajú hranolky, langoše či iné pochutiny. Ľudia, ktorí pracujú v kuchyni, tak zažívajú poriadne teplo. „Síce máme nainštalovanú klimatizáciu, ale tá nával tepla iba čiastočne zmieri. Dôležitý je pitný režim, pretože v takomto teple veľmi veľa vypotím, tak aby som mal dostatočný príjem tekutín,“ prezradil.

Ako to počas horúcich dní vyzerá vo vašej práci? Podeľte sa s nami so svojimi postrehmi a skúsenosťami v správe na našej Facebookovej stránke!.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM