Tomáš Batiz Správy

Envirojazda či cykloraňajky: Mesto sa zapojí do Európskeho týždňa mobility

Liptovský Mikuláš zaplnia cyklisti, ktorí sa zapoja do Envirojazdy v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Envirojazda či cykloraňajky: Mesto sa zapojí do Európskeho týždňa mobility
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

Do Európskeho týždňa mobility (16. – 22. septembra) sa zapojí aj mesto Liptovský Mikuláš. „Pripravili sme druhý ročník Envirojazdy mestom s bohatým sprievodným programom. Verím, že zaujmú Cykloraňajky na cyklochodníku. Nachystali sme tiež súťaž s prevádzkovateľom autobusovej dopravy v meste pre žiakov základných škôl,“ priblížil primátor Ján Blcháč.

V rámci envirojazdy môžete 17. septembra prísť na Námestie osloboditeľov na bicykli, korčuliach či kolobežke a absolvovať okruhy okolo centra v troch možných časoch o 16:05, 17:00 a 18.00 hod. Trvanie jednej jazdy odhadujem na 20 minút.

V programe na námestí vystúpi Freeze dance group, pripravené sú súťaže pre deti, ukážka činnosti mestskej polície, testovanie elektrobicyklov a elektromobilov či atrakcie pre deti. „Cykloraňajky sa uskutočnia 22. septembra v rámci Dňa bez áut. Kto príde na bicykli k odpočívadlu na cyklochodníku pri Iľanovskom moste, bude pre neho v čase od 7:00 do 8:30 nachystané občerstvenie,“ dodal Gabriel Lengyel z mestského úradu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM