Tomáš Batiz Správy

Budúcnosť Hája v Mikuláši: Vieme, čo pripravuje radnica

Vedenie mesta Liptovský Mikuláš plánuje na Háji vybudovať oddychový komplex. Čo všetko chystá?

Ilustračný obrázok k článku Budúcnosť Hája v Mikuláši: Vieme, čo pripravuje radnica
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Na Háji by v najbližších rokoch mala pribudnúť vojensko – historická, cykloturistická, kyslíková či prírodovedecká trasa. Nebude chýbať rodinný chodník a lúka s piknikovým miestom a hernými prvkami pre deti. Dominantou samozrejme bude už spomínaná vyhliadková veža s pohľadmi v jednotlivých úrovniach na všetky svetové strany.

Návrhmi prispeli občania

Do konca januára ste sa mohli oboznámiť a zároveň pripomienkovať návrh kultúrno – prírodnej oddychovej zóny Háj Nicovô. Svojimi podnetmi či návrhmi ste mohli prispieť k nálnemu riešeniu podstatných častí projektu. „Dostali sme desiatky podnetov, ktoré vyhodnotíme a do projektu zapracujeme. Najviac pripomienok a návrhov sme dostali k vyhliadkovej veži, ktorej vizuál sa bude na základe nich meniť,“ povedala Michaela Schlégerová z oddelenia projektového manažmentu mestského úradu.

Vytvoria oddychovú zónu

Projekt zahŕňa základné tematické oblasti, ako je kultúra, príroda, oddych a relax. V zóne chcú zachovať súčasné krajinné prostredie a vytvoriť oddychovú zónu pre obyvateľov s akcentom na zachovanie pietneho charakteru miesta. Ideou bolo tiež napojiť územie na regionálne cyklotrasy, vytvoriť priestor pre rodiny s deťmi vo voľnej prírode a dopracovať informačný systém.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM