Tlačové správy

Influenceri v Poprade študentov motivovali k životu bez fajčenia. Vyskúšali si aj jazdu na vozíku

Stredná škola v Poprade-Veľkej bola koncom marca dejiskom workshopu H3KNISA. Študenti mali "Deň bez vyučovania" so známymi influencermi, ktorí s nimi v malých komunitách preberali témy blízke mladým.

Ilustračný obrázok k článku Influenceri v Poprade študentov motivovali k životu bez fajčenia. Vyskúšali si aj jazdu na vozíku
4
Galéria
Zdroj: H3KNISA

Cieľom iniciatívy H3KNISA je motivovať študentov k lepšiemu životu a ideálne bez cigariet. Ako uviedol ambasádor projektu Matúš Okajček, „rozhodli sme sa ísť priamo do škôl za študentami. Vždy vezmeme so sebou zaujímavých ľudí, ktorí im ukážu iný pohľad na svet. Rozprávajú im o svojich životoch, príbehoch, a tým sa snažia ich naviesť na správnu cestu.“

Jednotlivé workshopy ich majú motivovať žiť aktívnejšie a nehľadať úľavu od stresu a príslušnosť k partii v cigaretách. Jedným z lektorov bol stand-up komik Bekim, ktorý stretnutie so študentmi hodnotí veľmi pozitívne, dokonca si vyskúšali jazdu na invalidnom vozíku. „Bolo to plodné a uvoľnené. Ak si zo stretnutia čo i len jeden človek niečo odniesol, tak to splnilo svoj účel,“ skonštatoval Bekim.

Zdroj: H3KNISA

Dalibor Rákoczy, ktorý je absolventom SSOŠ, sa pri príležitosti projektu po čase opäť vrátil do školských lavíc, tentoraz ako lektor. „Som rád, že som mal možnosť založiť si podnik, a tak môžem študentov upozorniť na to, čo ich čaká, a že nie vždy je to prechádzka ružovou záhradou. My sme tú možnosť nemali,“ upozornil Rákoczy. Najväčším rizikom pri podnikaní vo sfére sociálnych sietí je podľa neho najmä rýchlosť, akou sa svet hýbe. „Primárne som hovoril o tom, ako vytvoriť biznis na sociálnych sieťach, ktorý má presah aj do reálneho sveta,“ dodal.

H3KNISA je jeden z projektov iniciatívy Na veku záleží a je postavený na moderných princípoch prevencie závislosti detí a mladistvých od fajčenia a odporúčaniach Európskej komisie, stredoškolských pedagógov, ako aj samotných študentov. Tento rok sa okrem Popradu realizoval aj na stredných školách v Humennom, Prievidzi či Považskej Bystrici.

Zdroj: H3KNISA

„Spätné väzby zo škôl sú viac než pozitívne a ozývajú sa nám ďalšie, kde by radi tento projekt zrealizovali. Preto sme koncept upravili do podoby, aby si ho vedeli pripraviť vo vlastnej réžii s našou podporou. Škola v Poprade patrila k prvým, kde sa workshopy H3KNISA takto uskutočnil,“ dodal ambasádor projektu Matúš Okajček.

Tento školský rok si workshop H3KNISA vo vlastnej réžii zorganizujú ešte školy v Bratislave, Dolnom Kubíne, Zvolene, Nitre a v Prievidzi.

Zdroj: H3KNISA

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Na veku záleží
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM