MAK Správy

Nový grafikon a vlaky od Košíc cez Žilinu až po Bratislavu. Pribudne aj RegioJet a Leo Expres

Nový grafikon verejnej dopravy 2019/2020 začne platiť na tratiach ŽSR od nedele 15. decembra 2019.

Ilustračný obrázok k článku Nový grafikon a vlaky od Košíc cez Žilinu až po Bratislavu. Pribudne aj RegioJet a Leo Expres
Zdroj: TASR

Po novom sa cestujúci na trati medzi Žilinou a Bratislavou budú môcť rozhodnúť medzi vlakmi ZSSK a vlakom RegioJet-u. V lete 2020 by dokonca mohol pribudnúť LEO Express.

Medzi najskloňovanejšie novinky, ktoré pribudnú tento rok na trate Železníc Slovenskej republiky (ŽSR), patrí napríklad nová služba autovlak. Táto bude dostupná v rámci vnútroštátnej diaľkovej dopravy ZSSK na linke Košice – Bratislava v nočných rýchlikoch. Autovozne budú radené vo vlakoch R 614 Zemplín a R 615 Zemplín.

Leo Express, RegioJet a štátna ZSSK

„Okrem toho minuloročná novinka, ranný vlak medzi Bratislavou a švajčiarskym Zürichom, ostáva zachovaná. Navyše v roku 2020 pribudne aj spojenie medzi Žilinou a mestom Gdyňa na severe Poľska," povedala Ivana Popluhárová zo ŽSR.

Raz denne bude premávať medzi Bratislavou a Žilinou vlak spoločnosti RegioJet. Nepôjde o úplne nový spoj, keďže RegioJet v tomto prípade predĺži jeden zo svojich spojov, ktorý aktuálne jazdí medzi hlavnými mestami – Prahou a Bratislavou.

V neposlednom rade, pokiaľ sa splnia očakávania spoločnosti Leo Express, cestujúci si na trati ŽSR medzi železničnými stanicami Žilina a Bratislava hlavná stanica budú môcť od leta roku 2020 vybrať až z troch rôznych dopravcov.

Ktorá spoločnosť je vaša obľúbená?

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM