Hokej

Nové tváre v kabíne vlkov: Na skúšku aj brankár so skúsenosťami s KHL!

Novými tvárami žilinského hokejového klubu sa to v kabíne len tak hemží. K zlepšeniu výkonov a odrazu od dna extraligovej tabuľky majú dopomôcť hneď niekoľkí novici v drese vlkov. Pod Dubňom skúšajú aj ruského brankára, ktorý má skúsenosti aj s KHL.

Ilustračný obrázok k článku Nové tváre v kabíne vlkov: Na skúšku aj brankár so skúsenosťami s KHL!
Zdroj: Webnoviny.sk

Extraligové hokejové kluby Dukla Trenčín a MsHK DOXXbet Žilina si medzi sebou vymenili hráčov. Do Žiliny putuje dvojica Emil Bagin, Richard Vaculín, opačným smerom útočník Dávid Buc.

Výmenou za Buca poputujú do Žiliny mladí hráči – obranca Emil Bagin a útočník Richard Vaculín. Bagin v doterajšom priebehu extraligy odohral 26 duelov s bilanciou 3+6, Vaculín strelil dva góly, prevažne nastupoval vo štvrtom útoku. Výmenu priblížil športový manažér Dukly Jozef Daňo: „My sme už dlhšie chceli urobiť výmenu so Žilinou, ideálna situácia nastala až teraz. Mali sme záujem o Dávida Buca, tréner Žiliny potom prejavil interes o Bagina. Nakoniec sme sa dohodli, keďže sme potrebovali útočníka. V obrane máme na skúšku Bednára, jeden obranca tak ostával navyše.“

Okrem výmeny na trase Trenčín – Žilina sa pod Dubňom objavil aj ruský gólman Jevgeni Konobry, ktorý prišiel z ruskej VHL z tímu Titan Klin. Vo svojej kariére okúsil aj tri sezóny v KHL, v ktorej hájil farby Spartaku Moskva (2008 – 2011). Vystuženie zadných radov by mal vyriešiť okrem Bagina aj ďalší český legionár Jan Látal, ktorý je odchovancom kladenského hokeja. Svoje prvé zápasy za seniorov Žiliny má pred sebou aj odchovanec hokeja spod Dubňa Dominik Rehák. Ten podpísal zmluvu v KHL s klubom Slovan Bratislava a v prvej polovici tejto sezóny pôsobil v reprezentačnej dvadsiatke, odkiaľ sa vracia do svojho materského klubu, kde bude pôsobiť do konca aktuálnej sezóny.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM