Michal Demjanovič Krimi

Nová mapa kriminality na Slovensku: Je žilinský okres bezpečný?

Polícia prišla so zaujímavými informáciami. Zverejnila aktuálnu mapu kriminality na Slovensku. Ako na nej svieti náš okres?

Ilustračný obrázok k článku Nová mapa kriminality na Slovensku: Je žilinský okres bezpečný?
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia zverejnila kriminálne mapy, ktoré rozdeľujú okresy Slovenska do niekoľkých úrovní podľa počtu zistených trestných činov.

Mapa celkového počtu trestných činov za druhý štvrťrok 2016 rozdeľuje okresy do 12 úrovní. Do úrovne s najnižším počtom trestných činov, t.j. 204 – 208 sú zaradené len policajné okresy Svidník a Bánovce nad Bebravou. Naopak, v dvanástej úrovni, teda v úrovni s najvyšším počtom zistených trestných činov t.j. 1 724 až 2 256, sa nachádzajú policajné okresy Košice a Trnava.

Žilinský policajný okres (do ktorého patrí aj okres Bytča) je zaradený v mape celkovej kriminality do jedenástej úrovne. To znamená počet zistených trestných činov 1172 až 1723. Miera objasnenosti v našom policajnom okrese predstavuje 50,77%.

Zistili sme aj ako je na tom Žilinský okres samostatne. Podľa informácií, ktoré nám poslala hovorkyňa KR PZ Jana Balogová, by sa Žilina na mape aj bez Bytče nachádzala v predposlednej úrovni. S počtom zistených trestných činov 1296. Miera objasnenosti v okrese Žiliny predstavuje 50,46%.

Okrem mapy celkovej kriminality zverejnila polícia aj dielčie mapy za druhý štvrťrok 2016, zostavených podľa počtu trestných činov v ich jednotlivých oblastiach. Ako na tom je náš policajný okres, čo sa týka počtu ekonomických, majetkových, mravnostných či násilných trestných činov – si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Čítajte tiež:

Polícia: Žilinčan (17) kvôli peniazom napadol Ukrajinca, úder do tváre, kopance…

Foto: Ilustračné

FOTO: Jednotlivé mapy trestných činov v SR za druhý štvrťrok 2016
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM