han Rôzne

Nemocnice sa plnia hlavne nezaočkovanými: KTORÝ kraj je na tom v tretej vlne najhoršie?

Počty pacientov prudko stúpajú z dôvodu nízkej zaočkovanosti proti novému koronavírusu. Na nedeľňajšej tlačovej konferencii v Čadci o tom informoval premiér Eduard Heger (OĽANO).

Ilustračný obrázok k článku Nemocnice sa plnia hlavne nezaočkovanými: KTORÝ kraj je na tom v tretej vlne najhoršie?
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Žilinský kraj podstupuje najvyšší nárast nakazených v rámci tretej vlny pandémie. Najnižšiu zaočkovanosť v kraji majú Čadca a Kysucké Nové Mesto.

Slabá očkovanosť

Doplnil, že zaočkovanosť druhou dávkou v Čadci dosahuje 33 percent, v Kysuckom Novom Meste je to 34 percent. Ostatné okresy v kraji sú aktuálne na 40 a viac percentách. „Nápor v nemocniciach je zapríčinený práve ľuďmi, ktorí nie sú zaočkovaní,“ skonštatoval premiér.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) zhodnotil, že situácia v kraji je síce vážna, no zatiaľ nedochádza k významnému obmedzovaniu tzv. bielej medicíny. „Niektoré zákroky boli v menšom množstve obmedzené, ale nemocnice naďalej fungujú v takmer normálnom režime,“ uviedol.

Ako dodal, s ministerstvom obrany sa dohodli na výpomoci ozbrojených síl. „Prijmeme k tomu patričné uznesenie vlády. Budeme sa snažiť situáciu zvládať kombináciou nasadzovania personálu, ktorý pomôže nemocniciam a koordinovaním odsunov pacientov z nemocníc, ktoré sú viac zaťažené. Tak, aby sme čo najmenej obmedzili poskytovanie štandardných efektívnych výkonov,“ vysvetlil šéf rezortu zdravotníctva.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM