Správy

Národnú ulicu v Žiline spestrili súťažné fotografie: Vyhrali tri dievčatá

Amatérski fotografi mali možnosť predstaviť svoju tvorbu na súťažnej výstave. Do hodnotenia sa mohla zapojiť aj verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Národnú ulicu v Žiline spestrili súťažné fotografie: Vyhrali tri dievčatá
Zdroj: TASR

Dvadsať amatérskych fotografov sa prezentovalo na súťažnej výstave Vystav svoju fotku, ktorú v piatok (12. 7.) pripravili na Národnej ulici v Žiline Krajské kultúrne stredisko (KrKS), mesto Žilina a Fotoklub OBZOR. Iinformovala o tom Petra Rovderová z KrKS v Žiline.

Doplnila, že autori inštalovali fotografie na vopred pripravené siete.

Do hodnotenia fotografií sa mohla zapojiť aj verejnosť. Diváci fotografie hodnotili prostredníctvom fotobodu – pečiatky, ktorú priradili svojmu favoritovi.

„Prvé miesto získala Veronika Hanulíková, na druhom mieste sa umiestnila Zuzana Leitmanová a tretie miesto obsadila Martina Zurovac. Do hodnotenia fotografií sa mohla zapojiť aj verejnosť. Diváci hodnotili fotografie prostredníctvom fotobodu – pečiatky, ktorú priradili svojmu favoritovi. Cenu divákov získal Roland Uhrina,“ uviedla Rovderová.

Sprievodným programom fotofestu bol workshop zameraný na fotografovanie portrétu v prirodzenom svetle.

„Viedol ho skúsený fotograf a lektor Lukáš Macek, ktorý sa v prvej časti venoval teoretickej príprave účastníkov. Praktická časť bola zameraná na ukážku práce s modelom a samotné fotografovanie. Na záver mohli účastníci konzultovať nafotografované snímky,“ dodala Rovderová.

„Festivalový deň zavŕšila v podvečerných hodinách Fotovýprava pod vodnú hladinu so žilinským fotografom Eduardom Hladkým, ktorý rozprával o zážitkoch z fotografovania v Indonézii, Egypte a Južnej Amerike. Podujatie sa podarilo zorganizovať vďaka finančnej podpore mesta Žilina,“ uzavrela Rovderová.

Fotosvet súťaž
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM