Katarína Oravská Rôzne

Najkrajšie sviatky roka sa blížia čoraz viac: V Žiline rozsvietia vianočný stromček!

V Žiline už vládne vianočná atmosféra vďaka vianočným trhom aj klzisku priamo na námestí. Predsa len však ešte niečo chýba – vianočný stromček. Rozsvietený bude už čoskoro a nepostará sa o to nik iný ako Mikuláš.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajšie sviatky roka sa blížia čoraz viac: V Žiline rozsvietia vianočný stromček!
Foto: Iveta Hrabovská

Najmä malí Žilinčania sa už môžu začať naplno tešiť! Vianočnú atmosféru v meste doslova už za pár chvíľ dokonale dokreslí rozsvietený vianočný stromček. S príchodom Mikuláša sa rozžiari nielen stromček, ale aj očká našich najmenších. Na Mariánskom námestí si budú v piatok už od 16:00 môcť pozrieť Neobyčajný príbeh obuvníka Jakuba, ktorý spríjemní chvíle čakania na Mikuláša. Ten má totiž pred sebou náročnú cestu mestom a dokonca nie jednu.

„Mikuláš so sprievodom prejde cez mestské časti a sídliská dvomi trasami až na Mariánske námestie už tento piatok,“ prezradil hovorca mesta Žilina Pavol Čorba. Na prvú trasu vyrazí už o 13:30 a povedie cez Vranie pri lávke cez Kysucu, Pov. Chlmec pri lávke cez Kysucu, kde bude o 14:10, Budatín pri lávke cez Kysucu (14:40), sídlisko Hliny pri Juniore (15:25), Závodie na autobusovej zastávke Pod Hradiskom (16:00) a Hájik na konečnej zastávke Stodolova (17:00). Druhá trasa povedie z Mojšovej Lúčky (13:15) cez Trnové pri kultúrnom doma (14:00), Vlčince na trhovisku (14:35), Solinky pri kostole (15:15), Bytčicu (15:55) až na Mariánskeho námestia (17:00).

Mikuláš potom bude mať na námestí na práci to najdôležitejšie. „Mikuláš rozsvieti vianočný stromček o 17:00 hod. a program spestrí vystúpenie skupiny Taktici o 18:30 hod.,“ doplnil hovorca mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM