Jozef Legéň Rôzne

Na Žilinskej priehrade sa odohrala Bitka o Atlantik: Diváci pri súbojoch zatajovali dych

Počas víkendu mohli diváci vidieť na Vodnom diele Žilina rekonštrukciu známych bitiek druhej svetovej vojny. Vyše tisícovka divákov videla súboje vo vode, na súši i vo vzduchu.

Ilustračný obrázok k článku Na Žilinskej priehrade sa odohrala Bitka o Atlantik: Diváci pri súbojoch zatajovali dych
Zdroj: Webnoviny.sk

Pomocou dokonalo detailných modelov sme sa vrátili počas víkendu späť v čase. Vyše 30 nadšencov pomocou svojich vysielačiek perfektne koordinovali pohyb lietadiel, lodí, ponoriek či tankov. Celú kulisu bitiek druhej svetovej vojny dopĺňali pyrotechnické efekty.

S použitím modelov tankov v mierke 1:6,modelov lietadiel diváci videli strhujúce divadlo. Bitka o Bastogne sa odohráva na jeseň roku 1944,kedy sa Nemecko pokúsilo posledný krát zvrátiť blížiaci sa koniec a zabrániť vstupu spojeneckých jednotiek na svoje územie. Skupina amerických výsadkárov zadržala obrovskú tankovú presilu pi Belgickom meste Bastogne. Nemcom sa nepodarilo prebiť k zásobám pohonných hmôt a streliva a tak ich osud bol spečatený. „Naša bitka prinesie divákom množstvo pyrotechnických efektov,dej sa odohráva pred kulisami verne znázorňujúce mestečko Bastogne," informuje Ponorkový klub o.z. Žilina

V tomto roku sa predstavila už po štvrtý krát aj Bitka o Atlantik a to s novým scenárom a pyrotechnickými efektmi, ktoré ešte diváci nevideli. Ide o strhujúci súboj nemeckých ponoriek s konvojom lodí, prepravujúcich tovar, zbrane a potraviny do Anglicka v roku 1943. Oblohu nad konvojom chránili spojenecké lietadla, ktoré napádajú nemecký stíhači.

Bitka o Atlantik
11
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM