Aktualizované Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

FOTO a VIDEO: Kalamita na Orave, na boj so snehom použili hasiči aj vrtuľník

Hasiči stále zasahujú na severe Slovenska pri kalamitách spôsobených snehom. Historicky po prvýkrát použili pri boji so snehom vrtuľník.

Zdroj: Facebook
Sneh z napadaných stromov na Orave pomôže odstrániť vrtuľník
14
Galéria

Desiatky hasičov stále zasahujú pri dôsledkoch snehovej kalamity na severe Slovenska. Na Oravu letí vrtuľník Letky Ministerstva vnútra SR. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia HaZZ Zuzana Farkasová.

„Na miesto bol vyslaný vrtuľník Letky MV SR s modulom leteckého hasenia, ktorý sa pomocou tlaku vzduchu pokúsi zhodiť veľké nánosy snehu zo stromov. Mnoho stromov je najmä na vrcholoch zasypaných snehom a hrozí, že pod ťarchou popadajú na cestné komunikácie. Na miesto o chvíľu vyráža prezident HaZZ Alexander Nejedlý a ministerka vnútra SR Denisa Saková,“ uviedla hovorkyňa Prezídia.

Vo štvrtok (17. januára) v popoludňajších hodinách sa Oravskej Lesnej uskutočnil brífing prezidenta HaZZ Alexandra Nejedlého a ministerky vnútra SR Denisy Sakovej. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia HaZZ Zuzana Farkasová. V priebehu dnešného dňa na Orave a Kysuciach zasahovalo podľa nej približne 200 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

„Dnes zároveň 1. krát v histórii hasiči použili vrtuľník na odstraňovanie hromád snehu na vrcholkoch stromov v okolí obce Novoť. Pomocou tlakovej sily sa podarilo zhodiť veľké množstvo snehu zo stromov a elektrických vedení, vďaka čomu nedošlo k ich zrúteniu,“ uviedla Farkasová.

Na Orave a Kysuciach je stále v 71 obciach vyhlásená mimoriadna situácia. Hasiči budú naďalej poskytovať pomoc v podobe odstraňovania veľkých nánosov snehu zo striech a z okolia rodinných domov a poskytovať obyvateľom zasiahnutých obcí podporu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM