Erika Ďurčová Kultúra

Na hrade Strečno sa nudiť nebudeme: Čo prinesú Hradné hry Žofie Bosniakovej?

Hradné hry patria k obľúbeným podujatiam na Hrade Strečno. Organizátori si pripravili bohatý program.

Ilustračný obrázok k článku Na hrade Strečno sa nudiť nebudeme: Čo prinesú Hradné hry Žofie Bosniakovej?
8
Galéria
Zdroj: Považské múzeum v Žiline

Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravilo už 22. ročník obľúbeného podujatia na hrade Strečno. Hradné hry Žofie Bosniakovej sú venované najznámejšej majiteľke hradu a opäť nás vrátia do stredoveku, informuje stránka Považského múzea v Žiline.

Program začne o 9.00 a návštevníci môžu v atraktívnom prostredí stráviť celý deň až do 17.00.

„Stredoveké hry a žartovné šermiarske ukážky predvedie skupina historického šermu WAGUS. So zaujímavým vystúpením sa predstavia aj sokoliari zo skupiny FALCONARII. Orientálnym tancom divákov očarí Trio Isabelle a malých i veľkých zabaví mím Miro Kasprzyk," uviedla správkyňa hradu Strečno Ing. Katarína Repáňová.

Návštevníkov poteší aj remeselnícky jarmok a detský drevený kolotoč v Stredovekej dedine Paseka, ktorá bude prístupná do 17.45 hod.

Mnohých určite priláka aj pravidelná letná aktivita s názvom Oživená Paseka, kde si môžu záujemcovia vyskúšať lukostreľbu, zblízka si pozrieť kováčsku dielňu či ochutnať stredovekú kuchyňu.

"Na svoje si prídu aj milovníci horúcej čokolády, ktorá sa bude predávať priamo na nádvorí. Streľba z ľahkého poľného dela delostrelca Čara a jeho družiny dodá celému podujatiu tú správnu dobovú atmosféru.“ doplnila správkyňa hradu Strečno Ing. Katarína Repáňová.

Pozrite si atmosféru podujatia z minulého roka v priloženej galérii.

Hradné hry Žofie 2018
8
Galéria
Zdroj: Považské múzeum v Žiline
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM