Rôzne

Na aké akcie vyraziť cez tento víkend? Vyberajte z našich tipov...

Na konci týždňa vám prinášame pravidelný prehľad podujatí, ktoré sa konajú počas víkendu v Žiline a okolí Siahnite po niektorej z možností a užite si príjemný víkend.

Ilustračný obrázok k článku Na aké akcie vyraziť cez tento víkend? Vyberajte z našich tipov...
Zdroj: TASR

Žilina Voce Magna 2013

08.11.13 – 10.11.13 , Dom umenia Fatra , Žilina

4. ročník medzinárodného festivalu zborového umenia. Prvý festivalový deň otvorí sprievod domácich i zahraničných speváckych zborov historickým centrom mesta Žilina pod názvom „Spevy národov“. Nenechajte si ujsť jedinečnú atmosféru koncertu v Katedrále Najsvätejšej Trojice v Žiline a v Dome umenia Fatra.

Oslavy sv. Martina v Terchovej

08.11.13 – 11.11.13 , Terchová

Oslavy sv. Martina sa budú konať 8.-11.novembra 2013 v Terchovej. Počas tohto podujatia na vás čaká kultúrny a liturgický program.

Ekotopfilm

08.11.13 – 09.11.13, Stanica Žilina-Záriečie

Viac v článkoch: Jedinečný maratón výnimočných filmov: Ekotopfilm smeruje do nášho mesta! Ekotopfilm odštartoval prehliadku filmov: Prvýkrát udelili poctu len 15-ročnému chlapcovi

MŠK ŽILINA – FC SPARTAK TRNAVA

09.11.13 Futbalový štadión, Žilina, 17:30 futbalový zápas

Zimná cesta – premiéra inscenácie

Premiéra 9.11.2013, Mestské divadlo Žilina

Zimná cesta, text ktorý nemecká kritika označila za autorkino vrcholné dielo, nie je tradičným dramatickým textom. Ide o osem separátnych segmentov, ktoré spoločne vytvárajú jednotnú, nemilosrdnú víziu súčasného sveta.

FANTÁZIA ORIENTU

09.11.13, 18:00 – Dom odborov, Žilina

Mona Abir a Suhayla Vás pozývajú na VI. ročník okúzľujúcej show plnej hudby a tanca „Fantázia orientu“. Svoje tanečné umenie predstavia lektorky brušných tancov v Žiline s absolventkami ich kurzov, tanečnice a skupiny zo Slovenska. Hosťom večera bude tanečník DALLO, ktorý od narodenia nepočuje. Sprievodný program začne od 11:00 hod. a to možnosťou bezplatného líčenia – Camellia Queen.

KOMAJOTA KLAB TUUUR

09.11.13, 21:00 – Smerr Pub, Žilina

Slovenská skupina Komajota pokračuje vo svojom klubovom turné. Ako hosťa pozvala mladú prešovskú skupinu Papyllon. Komajota zostavila pre svoje Klab Tuuur špeciálny program z pesničiek, na ktoré si ľudia zvykli a žiadajú si ich, pričom základ tvoria úplne nové skladby, ktoré skupina ešte ani nevydala.

Anirban Dutta, Peter Homola, Nandita Raman, Peter Snadík: Do dvoch

09.11.13 – 22.11.13

Kolektívna výstava Do dvoch je jedným z výstupov projektu, ktorý prepája dve organizácie – Stanicu Žilina-Záriečie a galériu Plusmínusnula, s Kriti gallery v indickom Varanasi. Počas dvojtýždňového pobytu dvoch indických fotografov v spolupráci s dvoma slovenskými fotografmi vznikne okrem iných výstupov projektu aj site-specific výstava priamo pre priestor galérie Plusmínusnula. Jednotlivé diela na výstave budú dôkazom, nakoľko sa podarilo nájsť spoločnú reč štyroch autorov z dvoch veľmi odlišných kultúrnych pozadí.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM